Satul de vacanţă din Mamaia, acoperit de mâl

O mare parte din Satul de vacanţă aflat la intrarea în staţiunea Mamaia a fost inundată şi acoperită de mâl, după ce o conductă magistrală de transport ape menajere s-a spart în bucătăria unui restaurant.

913 afișări
Imaginea articolului Satul de vacanţă din Mamaia, acoperit de mâl

Satul de vacanţă din Mamaia, acoperit de mâl (Imagine: arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Regiei Autonome Judeţene de Apă Constanţa, Irina Oprea, conducta de refulare, cu diametrul de 800 milimetri, care face legătura între staţiile de epurare Constanţa Nord şi Constanţa Sud, s-a spart, marţi după-amiază, în bucătăria restaurantului "Casa Vrancea".

"Acest fapt demonstrează că în momentul ridicării construcţiei nu s-au luat şi avizele necesare de la RAJA Constanţa, pentru că altfel construcţia nu ar fi fost ridicată pe conducta societăţii", a afirmat Irina Oprea, care a precizat că din cauza inconştienţei constructorului întregul sistem de canalizare şi preluare a apelor menajere din municipiul Constanţa a fost pus în pericol.

Potrivit specialiştilor regiei, conducta respectivă s-a spart din cauza anexelor la complex construite fără autorizaţie şi a căror greutate a afectat integritatea conductei. În urma spargerii acesteia, o zonă vastă din Satul de Vacanţă, aflată în spatele maşinuţelor de agrement, a fost inundată şi acoperită de mâlul urât mirositor rezultat în urma epurării mecanice a apelor menajere.

Într-un comunicat transmis de regia de apă se precizează că SC RAJA SA Constanţa va depune, miercuri, o plângere penală împotriva proprietarului acestui complex, pentru infracţiunea de distrugere. Totodată, RAJA Constanţa este decisă să ceară proprietarului şi toate daunele pentru remedierea avariei la conducta de refulare şi curăţarea şi igienizarea zonei.

Regia locală de apă susţine că a intervenit cu utilaje pentru curăţarea zonei, însă conducta, care a fost închisă, nu a fost reparată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici