Scade taxa de recuperare a maşinii parcate ilegal în Sectorul 1

Taxele pentru recuperarea maşinilor parcate ilegal şi ridicate în Sectorul 1 din Capitală vor scădea cu circa 60%, de la sfârşitul acestei săptămâni, informează, luni, autoritatea de sector, care precizează că cei care-şi iau maşina înapoi în primele 24 de ore după ridicare vor plăti 350 de lei.

90 afișări
Imaginea articolului Scade taxa de recuperare a maşinii parcate ilegal în Sectorul 1

Scade taxa de recuperare a maşinii parcate ilegal în Sectorul 1 (Imagine: Shutterstock)

Bucureştenii ale căror maşini parcate neregulamentar pe străzile din Sectorul 1 vor fi ridicate vor plăti 350 de lei pentru recuperarea autoturismului, dacă proprietarii le vor lua înapoi în primele 24 de ore, depozitarea fiind gratuită în acest interval. După expirarea acestui termen, şoferii vor plăti pentru fiecare zi de întârziere aproximativ 50 de lei", informează, într-un comunicat de luni, primăria de sector.

Primarul de sector, Andrei Chiliman, afirmă că măsura este, pe de-o parte, o sancţiune la adresa firmei, ameninţând chiar că, în cazul în care "abuzurile" acesteia vor continua, va rezilia contractul.

"Sancţionăm abuzurile, atât ale firmei, cât şi ale celor care parchează neregulamentar. (...) Au fost luate măsuri şi împotriva firmei, în urma reclamaţiilor venite din partea populaţiei. Măsura de ridicare a maşinilor trebuie să fie un serviciu comunitar, pentru populaţie şi nu împotriva acesteia, iar abuzurile comise de firmă vor fi sancţionate cu rezilierea contractului", afirmă primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, citat în comunicat.

Pe de altă parte, reducerea taxei de recuperare a vehiculului parcat neregulamentar era necesară, în opinia lui Chiliman, "ţinând cont de realităţile economice actuale" şi de "puterea de cumpărare a populaţiei".

Autoritatea de sector mai precizează că ridicarea maşinilor parcate neregulamentar va fi, începând de săptămâna viitoare, "mult mai strict reglementată", zonele din care vor fi ridicate autoturismele urmând să fie semnalizate cu indicatoare.

"Vor fi ridicate cu prioritate maşinile de pe marile bulevarde, parcate pe trecerile de pietoni, în dreptul rampelor de acces pentru persoanele cu handicap, în staţiile de autobuz sau pe calea de rulare a mijloacelor de transport în comun. De asemenea, vor fi ridicate în continuare maşinile lăsate în dreptul intrărilor în unităţile de învăţământ, în spitale, autoturismele staţionate în intersecţii, în dreptul pasajelor sau parcate pe trotuar şi care nu asigură un spaţiu de cel puţin un metru pentru circulaţia pietonală", dar şi maşinile "care ocupă abuziv locurile de parcare închiriate unor persoane fizice sau juridice de către Administraţia Domeniului Public Sector 1", se mai arată în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici