Scandal uriaş pe piaţa jocurilor de noroc. Două asociaţii: Constantinescu caută să-şi promoveze o imagine publică personală / M-au ameninţat cu moartea!

  • Modificările vizate de Guvern i-a divizat şi mai tare pe cei mari de cei mici din industria jocurilor de noroc.
  • După ce a fost nominalizat de premierul CIolacu printre cei care fac presiuni asupra Executivului, Sorin Constantinescu susţine că, la rândul lui, a fost ameninţat cu moartea de „marii evazionişti”.
  • La „mari evazionişti” i-a numit pe cei care au păcănele în baruri şi despre care spune că ar vrea să dispară.
  • La rândul lor, cei mici îi cer lui Constantinescu să nu se mai erijeze în reprezentant al industriei.
1927 afișări
Imaginea articolului Scandal uriaş pe piaţa jocurilor de noroc. Două asociaţii: Constantinescu caută să-şi promoveze o imagine publică personală / M-au ameninţat cu moartea!

Scandal uriaş pe piaţa jocurilor de noroc: Mă bucur că vor dispărea marii evazioniştii. M-au ameninţat cu moartea

În ziua în care premierul Marcel Ciolacu se pregăteşte să anunţe oficial modificările fiscale prevăzute la ordonanţa 77/2009, lumea jocurilor de noroc s-a canibalizat. Zâzania exista, dar acum, tabere se sfâşie. Omul de afaceri Sorin Constantinescu, fost reprezentant al cazinourilor din România, a intrat în gura a două asociaţii de jocuri de noroc, care au trimis redacţiei un comunicat.

„Asociaţiile de jocuri de noroc se delimitează de derapajele lui Sorin Constantinescu la adresa Premierului Marcel Ciolacu”, este titlul comunicatului, în care se protestează faţă de faptul că omul de afaceri i-a răspuns dur premierului. Este vorba despre Exprogame – Patronatul Organizatorilor, Producătorilor şi Exploatatorilor de jocuri de noroc şi despre AOPJNR - Asociaţia Organizatorilor şi Producătorilor de Jocuri de Noroc.

Redacţia publică integral punctul de vedere al celor două asociaţii, apoi consemnează reacţia celui incriminat:

„În calitate de asociaţii de reprezentare profesională a sectorului de jocuri de noroc tradiţionale, ne delimităm cu vehemenţă de declaraţiile întreprinse în ultimele zile de domnul Sorin Constantinescu. Erijându-se în reprezentant al industriei de jocuri de noroc, acesta a angajat o aiuritoare dispută publică cu domnul Marcel Ciolacu, Prim ministru al României. Cele susţinute de domnul Constantinescu au luat în multe zone nuanţa unor derapaje neprincipiale, de atac la persoană, care nu au nimic în comun cu dialogul oficial şi cu reprezentarea profesională.

Prin urmare, ne vedem nevoiţi să clarificăm faptul că Sorin Constantinescu nu este un reprezentant legitim al sectorului de slot-machine tradiţionale, denumit în mod popular şi cu termenul de "păcănele", iar asocierea persoanei sale cu reprezentarea acestui domeniu nu are nicio fundamentare! Sorin Constantinescu este asimilat în prezent drept un consultant apropiat marilor companii de jocuri de noroc la distanţă (online).

Prin urmare, declaraţiile dânsului trebuie înţelese atât de mass-media, cât şi de instituţiile statului român drept consideraţii ale unei persoane care caută să-şi promoveze o imagine publică personală, care a avut şi poate că încă mai are anumite interese de nivel personal în domeniul jocurilor de noroc online, dar contrare celor din domeniul de slot-machine tradiţionale, pe care nu este abilitat să îl reprezinte.

Remarcăm cu surpindere faptul că prin această comunicare publică neprincipială domnul Constantinescu a subminat dialogulul oficial pe care l-am revendicat permanent prin adresele depuse în ultima perioadă în atenţia actualei guvernanţe, referitoare la proiectul de ordonanţă care vizează sectorul nostru, ducându-l, iată, spre un desuet conflict cu premierul.

În încheiere şi în aşteptarea Ordonanţei de Guvern de modificare a OUG 77 / 2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, revenim către domnul Marcel Ciolacu, Prim ministru al României şi către domnul Ioan-Marcel Boloş, Ministru al Finanţelor Publice cu rugămintea de a îngădui în aceste zile adevăraţilor reprezentanţi ai sectorului de jocuri de noroc tradiţionale de tip slot-machine o obiectivă şi cuvenită dezbatere privind Proiectul de Ordonanţă şi consecinţele acestuia, astfel cum le-am enunţat deja în comunicatul de presă al asociaţiilor noastre, precum şi în materialul mai amplu depus în atenţia Ministerului Finanţelor Publice şi al O.N.J.N.”.

„Mă bucur că vor dispărea marii evazionişti”

În replică, Sorin Constantinescu a pus tunurile pe cei care îi cer să nu-şi mai dea cu părerea: „Încă de la prima mea declaraţie în presă am spus că nu mai reprezint industria de jocuri şi nu aveam cum să îl şantajez pe Ciolacu sau să fac presiuni, din moment ce eu nu mai reprezint de aproape 8 ani... Nu mai sunt preşedintele Asociaţiei Cazinourilor din România.

Eu am spus cu gura mea că nu mai reprezint asociaţia de jocuri. Ei de ce s-au supărat? Asociaţia asta, Escroc Games sau nu ştiu cum se zice exact, ceva de genul ăsta. Sunt d-ăştia micii, micii evazionişti le zic eu de mult, nu numai eu, ci şi ăştia mari din industrie le zic la fel. 

Ei sunt cei care au păcănelele prin cârciumi, unde joacă minorii şi asta îi deranjează pe ei că dispar jocurile din baruri. Eu am spus de 4 ani în presă şi de atunci am scandal cu ei. E un grup de whatsapp în asociaţia asta care mă înjură, mă blesteamă, mă ameninţă cu moartea, nu-ştiu-ce... Dar, asta se întâmplă de ani de zile, mie mi se...

Cum să zic? Nu-mi pasă, nu mă interesează de ei, pentru că vreau ca din ţara asta să dispară toate aparatele care nu sunt în săli specializate de jocuri şi mă bucur că domnul Ciolacu a pus în lege exact propunerea mea de acum 3-4 ani. Spuneam atunci că jocurile trebuie să fie în săli specializate, nu în birturi, în baruri, nu la parter de bloc.

Ei vorbesc despre derapajele lui Sorin Constantinescu... Eu n-am avut niciun derapaj, nu am început eu scandalul cu Ciolacu, era normal să mă apăr, ca un cetăţean onesc care n-am făcut nimic. N-am ameninţat, n-am şantajat. 

Nu puteam să tac din gură. Dacă tăceam din gură, toată lumea credea că am încercat să îl şantajez sau să fac presiuni asupra domnului Ciolacu. Sunt bucuros că ăştia dispar de pe piaţă pentru că ei sunt, de fapt, marii evazionişti, ei fac măgăriile astea, de a lăsa minori la aparate şi ei au făcut toate nenorocorile pentru care au ajuns jocurile în halul ăsta şi mă bucur foarte mult că vor dispărea de pe piaţă”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici