SCANDALUL de la Loteria Română: Tragerile pentru Anul Nou au fost suplimentate peste standard din raţiuni comerciale

Referitor la Tragerile Loto Speciale de Anul Nou, Loteria Română a făcut, vineri, câteva precizări, ca urmare a seriei de nemulţumiri şi neclarităţi pe care aceste trageri le-au generat în rândul jucătorilor, potrivit unui comunicat de presă.

4691 afișări
Imaginea articolului SCANDALUL de la Loteria Română: Tragerile pentru Anul Nou au fost suplimentate peste standard din raţiuni comerciale

SCANDALUL de la Loteria Română: Tragerile pentru Anul Nou au fost suplimentate peste standard din raţiuni comerciale

„În dată de 31 decembrie 2018, Loteria Română a organizat Tragerile Loto Speciale de Anul Nou pentru care a suplimentat fondul de câştiguri al categoriei I pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40, după cum urmează: Loto 6/49: 500.000 de lei; Joker: 250.000 de lei; Loto 5/40: 50.000 de lei. Preţul/ varianta în cazul fiecăruia din cele trei jocuri pentru care s-a suplimentat fondul de câştiguri al categoriei I a fost mai mare decât în cazul tragerilor obişnuite, din raţiuni comerciale, pentru a genera fonduri de câştiguri mai atractive şi, implicit, premii mai atractive”, au anunţat reprezentanţii Loteriei Române.

Loteria Română a precizat că apromovat aceste trageri în agenţiile proprii, prin transmiterea de comunicate de presă, atât la data de 24 decembrie 2018, cât şi la data de 28 decembrie 2018, precum şi prin postarea de informaţii relevante pe pagină proprie de facebook şi pe site-ul propriu.

Totodată, printr-o circulară internă transmisă în dată de 10 decembrie 2018, toate punctele de lucru judeţene au fost informate cu privire la modalitatea de organizare a Tragerilor Loto Speciale de Crăciun şi de Anul Nou, fiind menţionate toate informaţiile relevante cu privire la aceste extrageri, inclusiv în ceea ce priveşte suplimentările fondului de câştiguri şi preţul variantelor de joc. De asemenea, în agenţiile loto au existat atât afişe, cât şi anunţuri privind Tragerile Loto Speciale de Anul Nou.

„În ceea ce priveşte informarea cu privire la Tragerile Loto Speciale de Anul Nou din revista «Loto-Prono», precizăm că în ultimul număr din anul 2018, la rubrica dedicată acestor trageri, s-a produs o eroare de redactare. Această a fost remediată în scurt timp, prin corectarea ediţiei online şi prin retragerea numărului de la difuzare, pentru informarea corectă a jucătorilor. Menţionăm faptul că, în conformitate cu Regulamentul de Organizare şi Administrare a Jocurilor Loto, Loteria Română a decis majorarea preţurilor şi modalitatea de desfăşurare a extragerilor în vederea suplimentării cu sume importante a fondului de câştiguri. Totodată, precizăm faptul că preţul variantelor s-a reflectat în fondurile de câştiguri ale fiecărui joc şi implicit în valoarea premiilor”, au mai susţinut reprezentanţii Loteriei Române.

Pentru Tragerile Loto Speciale de Anul Nou a fost în joc un fond total de câştiguri de peste 17,2 milioane de lei (aproximativ 3,7 milioane de euro), s-au înregistrat peste 47.400 de câştiguri în valoare totală de peste 3,9 milioane lei, reporturile de peste 13 milioane de lei rămânând în joc pentru extragerile care se vor organiza la data de 6 ianuarie 2019.

Loteria Română a organizat multiple trageri speciale în anul 2018, cu diverse ocazii, aceste trageri presupunând suplimentari ale fondului de câştiguri la categoria I, precum şi creşteri de preţ/varianta de joc. De exemplu, Tragerile Loto Speciale ale Crăciunului, care au avut loc la dată de 23 decembrie, au presupus suplimentarea fondului de câştiguri al categoriei I pentru fiecare joc astfel: Loto 6/49 – 100.000 de lei, Joker – 75.000 de lei şi Loto 5/40 – 50.000 de lei. La aceste trageri s-au înregistrat 16.913 câştiguri în valoare totală de peste 1,3 milioane lei.

Pentru primele trageri loto din acest an care vor avea loc duminică, 6 ianuarie, au rămas în joc următoarele reporturi: la Loto 6/49, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 5,76 milioane lei (peste 1,23 milioane de euro); la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de aproximativ 1,5 milioane lei (aproximativ 320.000 de euro); la Joker, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 4,16 milioane lei (peste 892.000 de euro); la Noroc Plus, la categoria I, este în joc un report în valoare de aproximativ 127.000 de lei (peste 27.000 de euro); la Loto 5/40 se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 1,27 milioane lei (aproximativ 274.000 de euro); la Super Noroc, la aceeaşi categorie, este în joc un report în valoare de aproximativ 202.000 lei (peste 43.000 de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici