Scandalul testelor COVID-19 la intrarea în Grecia. ANAT contrazice anunţul MAE privind testarea obligatorie: posibilă eroare de traducere

Grecia testează la punctele terestre de trecere a frontierei aleatoriu, nu obligatoriu aşa cum a anunţat MAE (Ministerul român de Externe), anunţă asociaţia agenţiilor din turism ANAT.

2526 afișări
Imaginea articolului Scandalul testelor COVID-19 la intrarea în Grecia. ANAT contrazice anunţul MAE privind testarea obligatorie: posibilă eroare de traducere

Scandalul testelor la intrarea în Grecia. ANAT contrazice anunţul Ministerului român de Externe

UPDATE Explicaţiile MAE, în scandalul testelor din Grecia: O regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena

 Ideea greşită că toţi cetăţenii care vor intra în Grecia pe cale terestră vor fi supuşi testării a fost posibilă „dintr-o regretabilă eroare de traducere a Ambasadei României la Atena a normelor publicate în Monitorul Oficial elen”, explică, joi, MAE.

Ştire iniţială

Un anunţ publicat miercuri, pe site-ul Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE) şi preluat de mass-media, a generat panică în rândul turiştilor. Anume, că toţi turiştii care intră în Grecia, prin punctele de frontieră terestre, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi, vor efectua în mod obligatoriu un test rapid anti-covid, precizează asociaţia, într-un comunicat.

Autorităţile elene nu au făcut un astfel de anunţ, ci au precizat că vor fi efectuate teste în mod aleatoriu, aşa cum s-a procedat până în prezent şi aşa cum procedează şi alte ţări. Probabil că a fost o eroare de traducere pe site-ul ministerului român, însă ANAT solicită o responsabilitate mai mare din partea MAE, mai ales că din ce în ce mai mulţi turişti români optează pentru Grecia ca destinaţie. „Un astfel de anunţ poate declanşa, pe lângă panică, şi un val de renunţări sau anulări. Orice anunţ tradus eronat poate determina pierderi de neconceput industriei turistice”, spune asociaţia.

ANAT solicită şi autorităţilor elene să optimizeze controalele la frontieră, deoarece o staţionare îndelungată la punctele de trecere a frontierei dăunează atât turiştilor care intră în Grecia dar şi pot afecta turismul elen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici