Noi condiţii de acces în Grecia. Testele rapide COVID aleatorii pentru turişti

  • Turiştii care intra pe teritoriul Greciei, indiferent de ţara de origine, vor fi testaţi aleatoriu cu teste rapide, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.
  • Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile.
20364 afișări
Imaginea articolului Noi condiţii de acces în Grecia. Testele rapide COVID aleatorii pentru turişti

Noi condiţii de acces în Grecia

UPDATE: Testarea persoanelor car intră pe cale terestră ar urma să fie aleatorie

Grecia testează la punctele terestre de trecere a frontierei aleatoriu, nu obligatoriu, anunţă asociaţia agenţiilor din turism ANAT.

ANAT solicită o responsabilitate mai mare din partea Ministerului de Externe, mai ales că din ce în ce mai mulţi turişti români optează pentru Grecia ca destinaţie. „Un astfel de anunţ poate declanşa, pe lângă panică, şi un val de renunţări sau anulări. Orice anunţ tradus eronat poate determina pierderi de neconceput industriei turistice”, spune asociaţia.

Ştire iniţială

„A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locaţie stabilită de autorităţile elene. Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile. În ultima zi de carantină, toate aceste categorii de persoane vor fi supuse unui test tip PCR”, anunţă MAE.

Potrivit diplomaţiei de la Bucureşti, sunt exceptaţi de la aceste restricţii (accesul în intervalul orar 07:00-23:00, prezentarea unui test molecular negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi completarea formularului PLF) conducătorii camioanelor care transportă marfă în regim internaţional (TIR) (situaţii care trebuie justificate cu documente corespunzătoare) şi care intră prin punctele de trecere a frontierei de la Promachonas, Kakavia, Evzoni, Nymphaea, Ormenio, Kipi şi Exohi.

„Toate categoriile de persoane trebuie să completeze (cu cel puţin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de provenienţă) formularul Passenger Locator Form / PLF, cu datele de contact din Republica Elenă. Acest formular este disponibil pe pagina de internet: travel.gov.gr. Tuturor persoanelor care doresc să intre pe teritoriul Republicii Elene le este recomandat să consulte informaţiile disponibile pe paginile de internet: travel.gov.gr, www.visitgreece.gr. Cetăţenii români pot solicita asistenţă ori semnala disfuncţionalităţi la numărul de telefon 1520 sau la cel de urgenţă al Secretariatului de stat pentru protecţia cetăţeanului (Call Center travel.gov.gr): 0030 2155605151 (disponibil în intervalul orar 09.00-21.00)”, atenţionează MAE.

MAE precizează că în Grecia este obligatorie purtarea măştii de protecţie în interior, cât şi în exterior, doar în spaţiile aglomerate, iar nerespectarea măsurii este sancţionată cu amendă în cuantum de 300 de euro, că sunt permise deplasările dintr-un judeţ în altul. A fost eliminată măsura obligativităţii transmiterii unui mesaj tip SMS sau completarea declaraţiei pe proprie răspundere la părăsirea domiciliului.

De asemenea, începând cu data de 12 iunie 2021, circulaţia pe timp de noapte este restricţionată pe tot teritoriul Greciei în intervalul orar 01:30 - 05:00.

„Sunt deschise restaurantele şi unităţile de consum, doar cele care dispun de terase în aer liber şi cu respectarea strictă a măsurilor de distanţare socială şi protecţie personală. Sunt deschise plajele amenajate, cu respectarea strictă a măsurilor de distanţare socială şi dezinfectare. Au fost reluate cursurile în ciclurile primare, cu obligativitatea auto-testării pentru toţi elevii. Sunt deschise saloanele de igienă personală şi înfrumuseţare, siturile arheologice şi lăcaşurile de cult. (...) Toate măsurile rămân în vigoare până la o notificare ulterioară din partea autorităţilor elene”, atrage atenţia MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României la Atena sau Consulatului General al României la Salonic şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă sau să se înregistreze prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici