Schimbarea vremii influenţează negativ traficul rutier

Poliţia Rutieră avertizează că schimbarea condiţiilor meteo din multe zone ale ţării influenţează negativ desfăşurarea traficului, vizibilitatea redusă şi carosabilul ud constituind pericole pentru şoferii imprudenţi, informează Inspectoratul General al Poliţiei.

1 afișare
Imaginea articolului Schimbarea vremii influenţează negativ traficul rutier

Schimbarea vremii influenţează negativ traficul rutier

Având în vedere experienţa săptămânilor trecute când, în ziua de duminică, au apărut probleme legate de fluenţă, în special pe rutele dinspre staţiunile litorale şi montane şi ţinând cont de premisa creşterii valorilor de trafic în a doua parte a zilei, Poliţia Rutieră a luat măsuri de suplimentare a efectivelor care acţionează în stradă, în aşa fel încât traficul rutier pe toate marile artere de circulaţie, respectiv autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene, în special pe cele care deservesc traseele turistice, să se desfăşoare în siguranţă.

Acţiunile principale poliţieneşti vizează combaterea neregulilor care au dus, în ultima perioadă, la producerea unor grave accidente de circulaţie: viteza excesivă ori neadaptată condiţiilor de trafic, oprirea nejustificată pe banda de urgenţă a autostrăzilor şi neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers.

Schimbarea condiţiilor meteo-rutiere intervenită în multe zone ale ţării, respectiv vizibilitatea redusă, pe de o parte, şi aderenţa scăzută a pneurilor autovehiculelor pe suprafaţa carosabilă, pe de altă parte, cauzate de ploaie, pot constitui adevărate capcane pentru şoferii imprudenţi, care rulează cu viteză ori se angajează în efectuarea unor manevre hazardate de depăşire, avertizează Poliţia Rutieră.

De aceea, pentru siguranţă, este extrem de important ca pe vreme ploioasă să se folosească permanent luminile de întâlnire, să se ruleze cu o viteză adaptată condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. De asemenea, înainte de a pleca la drum, poliţiştii recomandă conducătorillor auto să verifice buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a instalaţiei de climatizare.

În Capitală, dispozitivul de poliţie rutieră care acţionează astăzi a fost suplimentat, în aşa fel încât să se prevină blocajele care ar putea să se producă la principalele porţi de intrare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici