Schimbări pentru elevi la Evaluarea Naţională 2021

  • Evaluarea Naţională se va desfăşura în centre mici de examen
  • Elevii vor avea 15 minute în plus pentru completarea datelor suplimentare
  • Sublinierile elevilor pe foile de examen nu se vor mai considera semne
23416 afișări
Imaginea articolului Schimbări pentru elevi la Evaluarea Naţională 2021

Evaluare Naţională 2021

Elevii de clasa a 8-a au emoţii. Pentru ei se apropie Evaluarea Naţională, iar condiţiile pentru examen au fost modificate din cauza pandemiei. De exemplu, copiii îşi vor desfăşura examenul în centre mai mici, pentru a fi redusă aglomeraţia.
 
Iată şi alte reguli prevăzute pentru examenul de anul acesta, anunţate de ministrul Sorin Cîmpeanu: „Am asigurat 15 minute suplimentare pentru completarea datelor suplimentare. Am soluţionat o problemă mai veche a acestui examen de Evaluare Naţională. Pe figurile geometrice, elevii pot face construcţii fără să fie considerate semne particulare. De asemenea, la Limba română, pot sublinia pe textele date. Nu se consideră semne”.
 
Ştefan este elev în clasa a VIII-a la şcoala Traian din Constanţa şi spune că e mai relaxat după ce a aflat de schimbările pe care ministrul le-a impus la Evaluarea Naţională. El pierdea mult timp să facă exerciţiile pe ciornă când se antrena.
 
„Eu spre exemplu, de obicei am luat testele de antrenament ca şi cum aş fi fost într-o sală de examen, m-am cronometrat, mi-am luat ciorna şi de fiecare dată mi-am făcut desenele de la diverse exerciţii pe ciornă, că am crezut că se va considera semn şi mă bucur să aud acest lucru”, mărturiseşte el.
 

Evaluare Naţională 2021 - CALENDAR 

  • Înscrierea la evaluarea naţională: 07 – 11 iunie 2021 
  • Limba şi literatura română: 22 iunie 2021 –  proba scrisă
  • Matematică: 24 iunie 2021 – probă scrisă
  • Limba şi literatura maternă: 25 iunie 2021 – probă scrisă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici