ŞCOLI ÎNCHISE LUNI din cauza zăpezii şi viscolului

Cursurile sunt suspendate, luni, în 2.667 de unităţi de învăţământ, în judeţele Vrancea, Olt şi Ialomiţa sunt închise toate şcolile, iar în Iaşi, Botoşani şi Galaţi sunt închise toate şcolile din mediul rural, a anunţat Ministerul Educaţiei.

11568 afișări
Imaginea articolului ŞCOLI ÎNCHISE LUNI din cauza zăpezii şi viscolului

ŞCOLI ÎNCHISE LUNI din cauza zăpezii şi viscolului (Imagine: Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Potrivit situaţiei transmise până duminică la ora 19.00 de inspectoratele şcolare judeţene la Ministerul Educaţiei, luni vor fi suspendate cursurile în 2.667 de unităţi de învăţământ.

În judeţele Vrancea, Olt şi Ialomiţa inspectoratele şcolare judeţene au decis suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ.

În judeţul Buzău sunt închise luni toate unităţile de învăţământ în afara grădiniţelor şi şcolilor generale din municipiul Buzău.

În judeţele Iaşi, Botoşani şi Galaţi sunt închise toate şcolile din mediul rural.

În judeţul Călăraşi vor funcţiona şcolile din municipiul Călăraşi şi din Lehliu Gară, Olteniţa, Fundulea şi Budeşti.

De asemenea, 12 inspectorate şcolare judeţene au raportat suspendarea cursurilor în mai puţin de zece unităţi de învăţământ, în timp ce alte 14 judeţe înregistrează mai mult de zece unităţi închise.

Ministerul Educaţiei a precizat că, potrivit raportărilor inspectoratelor şcolare, se preconizează ca luni să funcţioneze toate şcolile din 16 judeţe.

BUZĂU

Toate unităţile de învăţământ din judeţul Buzău, cu excepţia grădiniţelor şi şcolilor generale din oraşele Buzău şi Râmnicu Sărat, vor fi închise luni şi marţi, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean, Florina Stoian.

Potrivit acesteia, în urma sesizărilor primite în cursul zilei de duminică de la zeci de directori de şcoli conform cărora luni elevii nu vor putea ajunge la cursuri din cauza drumurilor blocate, s-a luat decizia ca în primele două zile ale săptămânii în judeţul Buzău unităţile de învăţământ să fie închise.

Excepţie vor face doar şcolile generale şi grădiniţele din municipiile Buzău şi Râmnicu Sărat.

"Am convenit cu domnul ministru Funeriu să închidem şcolile şi luni şi marţi, iar apoi vedem cum evoluează vremea şi luăm măsuri astfel încât vieţile copiilor şi ale cadrelor didactice să nu fie puse în pericol. Astăzi, am avut numeroase semnale de la directorii de şcoli că din cauza căderilor masive de zăpadă luni nu vor putea ajunge la cursuri nici elevii nici profesorii. Am convenit, aşadar, ca toate şcolile generale, liceele şi grădiniţele din judeţul Buzău să fie închise în cele două zile, mai puţin şcolile generale şi grădiniţele din Buzău şi Râmnicu Sărat", a declarat pentru MEDIAFAX Florina Stoian.

VRANCEA

În Vrancea, luni vor fi închise toate şcolile din judeţ.

"Am decis să închidem şcolile la solicitarea părinţilor, prin directori, deoarece sunt copii care fac naveta şi merg pe jos 2-3 kilometri, asta nu numai în judeţ, ci şi în Focşani. În funcţie de cum evoluează vremea vom decide ce vom face mai departe", a declarat Iordache Bostan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea.

Judeţele Buzău şi Vrancea sunt afectate puternic de ninsori, zeci de localităţi fiind izolate de zăpezi.

OLT

Toate unităţile de învăţământ din Olt, judeţ afectat puternic de ninsori, vor fi închise, luni, existând chiar posibilitatea ca această măsură să fie prelungită, în condiţiile în care toate drumurile din judeţ vor fi închise, a anunţat conducerea Inspectoratului Judeţean Şcolar.

Şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar Olt, Mariana Gheorghe, a declarat că duminică în jurul orei 16.00 s-a decis închiderea a 174 de unităţi de învăţământ din judeţ în condiţiile în care toate drumurile care traversează judeţul sunt închise.

"Am luat această decizie după ce autorităţile judeţene au hotărât să închidă toate drumurile care traversează judeţul din cauza fenomenelor meteo. Nu se vor ţine cursuri nici în şcolile din Slatina. Decizia a fost luată deocamdată numai pentru ziua de luni, însă dacă zăpada şi viscolul vor pune probleme mari şcolile vor sta închise mai multe zile", a declarat Mariana Gheorghe.

Ea a ţinut să precizeze că materia pierdută va fi recuperată pe parcursul anului şcolar.

Duminică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt a decis ca începând cu ora 18.00 să fie închise toate drumurile judeţene şi naţionale care traverează judeţul Olt, pentru a se evita înzăpezirea autovehiculelor.

IALOMIŢA

Şaptesprezece unităţi de învăţământ vor fi închise, luni, în judeţul Ialomiţa, în condiţiile în care există două drumuri naţionale şi 12 drumuri judeţene închise, iar 27 de localităţi sunt izolate, din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a vântului puternic.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Ialomiţa, decizia închiderii a 17 unităţi de învăţământ a fost luată pentru ziua de luni, iar suspendarea cursurilor s-ar putea prelungi în cazul în care se menţin condiţiile meteorologice nefavorabile.

"Am luat această măsură pentru a nu pune în pericol vieţile elevilor şi ale cadrelor didactice care depind de navetă şi pe această cale îi sfătuim pe părinţi să îşi ţină copiii acasă în această perioadă şi elevii să nu plece la drum. Să se intereseze la profesori şi la directorii şcolilor şi de abia atunci să plece dacă şcoala, drumul sunt deschise. Altfel să nu plece", a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Ialomiţa, Luminiţa Barcari.

IAŞI

Toate cele 200 de şcoli din mediul rural din judeţul Iaşi îşi vor suspenda cursurile, luni şi marţi, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Sabina Manea, a declarat, duminică seară, pentru corespondentul MEDIAFAX că toate cele 200 şcoli din mediul rural din judeţul Iaşi îşi vor suspenda luni şi marţi cursurile, din cauza ninsorii şi a viscolului.

Ea a precizat că măsura a fost luată de către ISJ şi Prefectura Iaşi, cu scopul evitării riscurilor în cazul elevilor care aveau obligaţia să se prezinte la cursuri.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi a spus că în mediul urban consiliile de administraţie din şcoli pot decide dacă este necesară suspendarea cursurilor.

"Sunt mulţi elevi navetişti. Conducerile şcolilor din mediul urban vor analiza, de la caz la caz, dacă se impune luarea unor măsuri similare. În prezent, singurul aspect care are prioritate este siguranţa copiilor. De aceea, recomandăm părinţilor să le permită copiilor să rămână în aceste zile acasă, dacă este cazul. Totodată, recomandăm părinţilor să se asigure că drumurile sunt practicabile înainte de a-i lăsa pe copii să plece spre şcoală", a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici