Şcoli ÎNCHISE toată săptămâna în Bucureşti. Firea: Primăria poate veni în ajutorul părinţilor care nu au cu cine să îşi lase copiii/ Cum se circulă pe străzile Capitalei/ Salvarea, solicitată des pentru fracturi sau hipotermie

Primarul Gabriela Firea a anunţat la comandamentul de iarnă că şcolile, grădiniţele şi liceele vor fi închise toată săptămâna din cauza viscolului şi a gerului.

9114 afișări
Imaginea articolului Şcoli ÎNCHISE toată săptămâna în Bucureşti. Firea: Primăria poate veni în ajutorul părinţilor care nu au cu cine să îşi lase copiii/ Cum se circulă pe străzile Capitalei/ Salvarea, solicitată des pentru fracturi sau hipotermie

Cod portocaliu, în vigoare în BUCUREŞTI: Se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt blocaje în trafic/ Salvarea, suprasolicitată pentru fracturi sau hipotermie

"Am avut un comitet operativ în care am analizat informaţiile de ultima oră de la Administraţia Naţională de Meteorologie, am studiat cu responsabilitate informaţiile pe următoarele zile împreună cu prefectul, inspectorul şcolar general şi cu colegii noştri. Am luat decizia ca toată săptămâna aceasta, toate şcolile, grădiniţele să fie închise, cele din sistemul de stat", a declarat Gabriela Firea, la comandamentul de iarnă de la Primăria Capitalei.

Edilul a precizat că primăria poate veni în ajutorul părinţilor care nu au cu cine să îşi lase copiii.

"Pentru situaţiile excepţionale, în care o familie chiar nu găseşte cu cine să lase copiii, noi venim în ajutor, la numărul Tel Verde 0800 800 868. Primăria Capitalei, prin Direcţia de Asistenţă Socială va găsi o soluţie", a mai precizat Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a mai spus că, deşi vremea se va mai îmbunătăţi în Bucureşti, temperaturile resimţite rămân în continuare foarte scăzute, din cauza vântului puternic.

"Ne pasă de toată lumea. Nu toţi copiii ajung la şcoală acum cu maşina încălzită a părinţilor, cei mai mulţi ajung cu mijloacele de transport ori pe jos. Lucrurile nu arată bine, va fi în continuare ger, se vor resimţi minus 20 de grade, minus 22 de grade în Bucureşti. Nu ar fi înţelept sau corect să deschidem şcolile pe ger", a mai declarat Gabriela Firea.

La ora transmiterii ştirii, Capitala se află sub atenţionare cod portocaliu de ger, viscol şi ninsori.

"Nu avem intersecţii mari blocate. Nicio intersecţie nu e blocată. E flux ridicat. Metroul era gol pe la 7.00 dimineaţa. într-adevar e flux ridicat de trafic şi se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt blocaje în trafic. Străzile mai mici sunt un pic acoperite cu zăpadă, unde nu s-a intervenit, dar în rest, pe Magheru, Lascăr, Cantemir, şoseaua e la negru", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Ovidiu Munteanu, comisar şef Brigada Rutieră.

Capitala se află, la ora transmiterii ştirii, sub atenţionare cod portocaliu de ger, viscol şi ninsori.

Alis Grasu, manager SABIF: Am avut peste 1.600 de solicitări în mai bine de 24 de ore

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că de luni dimineaţă până marţi, la ora 10.00, s-a intervenit în cazul a peste 1.600 de solicitări, dintre care 903 au fost de cod roşu şi galben.

"De ieri (luni -n.r.) de dimineaţă, până azi (marţi-n.r.) la ora 10.00, au fost 1.629 de solicitări făcute de SABIF, dintre ele 903 au fost urgenţe de cod roşu şi cod galben. S-a intervenit în cazul a 24 de traumatisme cu suspiciune de fracturi la nivelul membrelor, de asemenea, 39 de persoane care dormeau pe străzi au fost transportate la adăposturile Capitalei şi 149 de cazuri au fost înregistrate în loc public", a declarat Alis Grasu.

Potrivit managerului SABIF, în urgenţele de cod roşu şi galben intră infarcturile miocardice, durerea toracică, edemul pulmonar, stopul cardio-respirator sau persoanele implicate în accidentele rutiere.

În ceea ce priveşte numărul de echipaje cu care SABIF, în medie, a intervenit, Grasu a precizat că au fost folosite în jur de 60 de echipaje pe fiecare tură.

"Ieri (luni-n.r.), am avut 62 de echipaje de urgenţă, 18 de echipaje de consultaţii şi 15 maşini de transport. Pe timpul nopţii, am avut 58 de maşini de urgenţă, cu 10 maşini de consultaţii şi opt de transport , iar astăzi (marţi-n.r.), până la această oră, avem 60 de maşini de urgenţe, 18 echipaje de consultaţii cu medic şi opt maşini de transport", a adăugat Grasu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici