Şcolile din Sectorul 2 al Capitalei vor impune măsuri suplimentare anti-Covid 19

  • Unităţile de învăţământ din Sectorul 2 al Capitalei vor impune măsuri suplimentare anti-Covid 19.
  • Măsurile se vor aplica la solicitarea Primăriei, începând de luni, când numeroşi elevi vor reveni la şcoală.
826 afișări
Imaginea articolului Şcolile din Sectorul 2 al Capitalei vor impune măsuri suplimentare anti-Covid 19

Şcolile din Sectorul 2 al Capitalei vor impune măsuri suplimentare anti-Covid 19

Primarul Radu Mihaiu, a anunţat pe Facebook că şcolile din Sectorul 2 sunt pregătite pentru a-i primi pe elevi. Totuşi, edilul a solicitat introducerea unor măsuri de protecţie care nu sunt în recomandările oficiale. Astfel, în Sectorul 2 orele vor fi decalate, iar aerisirea claselor se va face la fiecare 20 de minute.

„Am încredere că împreună putem redeschide şcolile în siguranţă. La Sectorul 2 toate unităţile de învăţământ sunt pregătite conform cerinţelor. Reîntoarcerea copiilor în bănci nu putea fi amânată. Nimeni nu ne poate spune azi când va dispărea cu totul pandemia. E clar că nu putem aştepta la nesfârşit pentru a ne relua viaţa (...) Avem aproape un an de când trăim cu acest virus. Cunoaştem riscurile şi efectele măsurilor. Suntem oricând pregătiţi să ne adaptăm dacă circumstanţele o vor cere. Deşi nu se află printre recomandările oficiale, am rugat şcolile din Sectorul 2 să implementeze două măsuri suplimentare: decalarea orelor astfel încât nu toţi copiii să aibă pauză în acelaşi timp şi aerisirea la fiecare douăzeci de minute”, a anunţat primarul Radu Mihaiu.

Sectorul 2 al Capitalei se află în scenariul galben în ceea ce priveşte numărul persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2. Asta înseamnă că, începând de luni, la cursuri vor veni copiii de grădiniţă, din ciclul primar şi din clasele a 8-a şi a 12-a. Ceilalţi elevi vor învăţa în continuare în sistemul online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici