Scrisorile caligrafiate sunt din nou la modă. Lavinia Bejinariu: „O scrisoare caligrafiată poate ajunge până la 300 de lei”

  • Lavinia a început să realizeze scrisori caligrafiate în urmă cu 5 ani
  • Lavinia scrie un cuvânt într-un minut, iar o pagină în câteva ore
  • O scrisoare poate ajunge până la preţul de 300 de lei
710 afișări
Imaginea articolului Scrisorile caligrafiate sunt din nou la modă. Lavinia Bejinariu: „O scrisoare caligrafiată poate ajunge până la 300 de lei”

Arta califrafiei FOTO Lavinia Bejinariu/Facebook

Cuvintele prind putere când le rosteşti, iar trecute pe foaie devin nemuritoare…mai ales dacă sunt realizate artistic. Lavinia Bejinariu te poate ajuta.

Lavinia are 29 de ani, este medic rezident la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi şi face scrisori caligrafiate. Pasiunea ei s-a născut în urmă cu 5 ani când învăţa pentru examene şi voia să se relaxeze.

„Avem nevoie de o hârtie specială pentru cerneală, de toc şi peniţă.Iar  dacă vrem să facem acest plic, avem nevoie de un sigiliu, ceară”, spune Lavinia Bejinariu, medic rezident psihiatru.

 „O scrisoare caligrafiată de mână are această încărcătură emoţională deosebită. Simţim emoţia celui care a scris-o. Durează mult, caligrafia se aseamănă destul de mult cu desenul, fiecare literă trebuie desenată atent. Un cuvânt poate dura chiar şi un minut, iar astfel o scrisoare de o pagină se întinde pe câteva ore”, mai spune tânăra.

Lavinia a scris o carte de caligrafie, iar acum predă şi ore începătorilor.

Ana este manager de evenimente, iar odată cu pandemia a rămas fără ocupaţie.  A început să facă  cursuri de caligrafie online şi  spune cum au ajutat-o.

„Pe parte profesională, în ceea ce făceam eu se îmbină foarte bine şi de asta am ales să mă dezvolt pe partea aceasta. Tot timpul vor fi cereri de a scrie un place card sau o invitaţie. Îţi sporeşte răbdarea, atenţia”, spune Ana Tînjală, cursantă. 

În funcţie de numărul de ore, de stil şi hârtia folosită o scrisoare poate să coste şi 300 de lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici