Scurgeri de mercur, în curtea unui bărbat din Piatra Neamţ. Poliţia a declanşat o anchetă

200 de grame de substanţă despre care se crede că este mercur au fost ridicate, miercuri, de poliţişti şi pompieri, din curtea unui localnic din oraşul Piatra Neamţ, judeţul Neamţ. O anchetă a fost declanşată în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

648 afișări
Imaginea articolului Scurgeri de mercur, în curtea unui bărbat din Piatra Neamţ. Poliţia a declanşat o anchetă

Scurgeri de mercur, în curtea unui localnic din Piatra Neamţ. Poliţia a declanşat o anchetă

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, Georgiana Moşu, a declarat că oamenii legii au fost sesizaţi de un bărbat de 44 de ani, din Piatra Neamţ, că dintr-o ţeavă din curtea sa curge un lichid ce pare a fi mercur.

„Miercuri, în jurul orei 11.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ au fost sesizaţi de către un bărbat de 44 de ani, din Piatra Neamţ, despre faptul că, în timp ce efectua săpături în curtea locuinţei sale, dintr-o ţeavă a început să curgă un lichid argintiu, ce pare a fi mercur. Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ s-au deplasat la faţa locului, de unde au ridicat aproximativ 200 de grame de substanţă. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunilor de poluare, prin evacuare pe sol, a unor deşeuri ori substanţe periculoase şi traficul de produse sau substanţe toxice", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Georgiana Moşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

La faţa locului a fost solicitat şi sprijinul echipei de cercetare Chimică, Biologică, Radiologică şi Nucleară (CBRN) din cadrul ISU Iaşi, fiind anunţaţi şi specialiştii Gărzii de Mediu şi cei ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Neamţ.

Autorităţile vor face analize pentru identificarea substanţei, probe pentru teste fiind luate de poliţişti şi specialişti de la Agenţia de Protecţia Mediului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici