Scutire de impozit pentru maşinile hibride şi electrice în 2016 în Bucureşti. Impozitele pe locuinţe cresc cu circa 25%, în urma aplicării Codului Fiscal

Bucureştenii care au maşini electrice şi hibride vor fi scutiţi de impozit anul viitor, potrivit hotărârii privind taxele şi impozitele locale în Capitală, adoptată joi de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), însă se estimează că impozitele pe locuinţe ar putea creşte cu aproximativ 25% în urma aplicării Codului Fiscal.

9382 afișări
Imaginea articolului Scutire de impozit pentru maşinile hibride şi electrice în 2016 în Bucureşti. Impozitele pe locuinţe cresc cu circa 25%, în urma aplicării Codului Fiscal

Scutire de impozit pentru maşinile hibride şi electrice în 2016 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele locale în Capitală nu a prevăzut majorări, singura modificare fiind doar la impozitarea clădirilor, potrivit noului Cod fiscal.

Astfel, se estimează că impozitul pe locuinţă va fi cu aproximativ 25 la sută mai mare, a precizat Lenuţa Boncota, director la Direcţia venituri din Primăria Capitalei.

Potrivit Codului fiscal, pentru clădiri cu destinaţie rezidenţială aflate în proprietatea persoanelor fizice impozitul rămâne 0,1 la sută din valoarea impozabilă, iar pentru clădiri cu destinaţie nerezidenţială aflate în proprietatea persoanelor fizice - 0,2 la sută din valoarea impozabilă.

Persoanele juridice plătesc pentru clădirile cu destinaţie rezidenţială 0,2 la sută din valoarea impozabilă, iar pentru clădiri cu destinaţie nerezidenţială - 1,5 la sută din valoarea impozabilă, tot la fel ca în anul 2015.

Proprietarii de maşini electrice sau hibride vor beneficia anul viitor de o scutire de 100 la sută, după ce consilierii generali au aprobat un amendament la hotărâre propus de Cornel Poteraşu.

Hotărârea mai prevede că în Bucureşti taxa hotelieră, de 1 la sută din tariful de cazare, la fel ca în acest an, va fi folosită pentru promovarea turismului. De altfel, această taxă îşi schimbă numele în "taxă de promovare a Bucureştiului".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici