Se deschide circulaţia pe Pasajul Ciurel. O altă lucrare de infrastructură, funcţională înainte de alegerile locale 2020, după Metroul din Drumul Taberei

Circulaţia în nodul rutier Virtuţii-Ciurel se va deschide sâmbătă, ora 7.00, anunţă Brigada Rutieră, care precizează că se vor asigura dinspre centrul Capitalei relaţiile spre Lujerului şi Crângaşi, prin coborârea pe Şos. Virtuţii.

3733 afișări
Imaginea articolului Se deschide circulaţia pe Pasajul Ciurel. O altă lucrare de infrastructură, funcţională înainte de alegerile locale 2020, după Metroul din Drumul Taberei

Circulaţia pe Pasajul Ciurel, deschisă sâmbătă de la ora 7.00

Cu o lungime de aproximativ 1 kilometru, din care un sfert reprezintă podul peste Dâmboviţa, construcţia a costat 50 de milioane de euro, potrivit primarului Gabriela Firea. Pasajul urmează să facă legătura cu autostrada A1.

„Începând cu data de 19 septembrie a.c., ora 07.00, se va deschide circulaţia în nodul rutier Virtuţii-Ciurel. Se vor asigura dinspre centrul Mun. Bucureşti, pe direcţia principală (pe Pasajul Ciurel), relaţiile spre Lujerului şi Crângaşi, prin coborârea pe Şos. Virtuţii. Totodată, se va asigura relaţia către centrul Mun. Bucureşti dinspre cartierul Militari, prin Şos. Virtuţii sau prin Str. Amilcar Săndulescu, către Splaiul Independenţei - Pasaj Basarab, accesând bretelele aferente”, anunţă Brigada Rutieră.

Potrivit sursei citate, se menţine pe Şos. Virtuţii dinspre Lujerului relaţia dreapta, actuală, spre Splaiul Independenţei - Pasaj Basarab.

„Va fi interzis pe Şos. Virtuţii - intersecţia Virtuţii-Splai, sens Crângaşi - Lujerului, virajul la stânga spre Splaiul Independenţei, traficul fiind preluat de breteaua Nodului, adiacentă reprezentanţei Ford. Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri”, mai transmite Brigada Rutieră.

Pasajul Ciurel nu ajută la mare lucru, este mai degrabă o operaţiune de imagine, declară candidatul independent la Primăria Capitalei Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunţă, pe Facebook, că Pasajul Ciurel „arată splendid”.

„Îşi va dovedi utilitatea începând de mâine (sâmbătă - n.r.), când se deschide circulaţia, pentru a fluidiza traficul în zone importante ale Capitalei : Iuliu Maniu, Drumul Taberei, Militari, Crângaşi, Lujerului etc. Puteam să ne bucuram de cel mai mare proiect de infrastructură acum mulţi ani dacă dl Daneş, co-fondator al Uniunii Salvaţi Bucureştiul, împreună cu prietenul şi colegul său, Nicuşor Dan, nu ar fi blocat şantierul prin tribunale 10 ani”, scrie Firea.

Metroul din Drumul Taberei, noua magistrală, M5, a fost deschis circulaţiei pe 15 septembrie, cu şase garnituri împrumutate de pe celelalte magistrale, cu trenuri care vin la intervale de 6-12 minute şi şase ani întârziere faţă de termenul promis anterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici