Seceta ucide oameni în Uganda. Bilanţul după o singură lună este teribil

Peste 200 de persoane au murit din cauza secetei care face ravagii în nord-estul Ugandei, potrivit Reuters.

2263 afișări
Imaginea articolului Seceta ucide oameni în Uganda. Bilanţul după o singură lună este teribil

Seceta ucide oameni în Uganda. Bilanţul după o singură lună este teribil

Peste 200 de persoane au murit de foame în luna iulie în nord-estul Ugandei, unde o secetă prelungită a făcut ca peste o jumătate de milion de oameni să se confrunte cu foametea, au declarat un oficial local şi un lucrător umanitar.

Locuită de păstori nomazi, regiunea Karamoja, semiaridă şi îndepărtată, situată la graniţa cu Kenya, a rămas mult timp în urma restului Ugandei în ceea ce priveşte dezvoltarea. O serie de atacuri ale unor grupări înarmate a înrăutăţit situaţia.

„Oameni precum bătrânii, mamele care alăptează şi copiii mor în tăcere în casele lor. Pur şi simplu cedează de foame", a declarat, pentru Reuters, Jino Bornd Meri, şeful administraţiei locale din districtul Kaabong, în regiunea Karamoja.

Districtul a înregistrat cel puţin 184 de decese din cauza foametei numai în această lună, a mai spus el.

Moses Okori, liderul organizaţiei caritabile locale Integrated Community Agriculture and Nutrition (ICAN), a declarat că ştie de cel puţin 22 de persoane care au murit de foame în această lună în Kotido, un alt district din regiune.

Luna trecută, Programul Alimentar Mondial al Naţiunilor Unite (PAM) a anunţat că cel puţin 518.000 de persoane, adică 40% din populaţia regiunii, se confruntă cu un nivel ridicat de insecuritate alimentară.

Legiuitorul local Faith Nakut a estimat că cel puţin 600 de persoane au murit de foame în regiune de la începutul lunii iunie.

Guvernul a trimis camioane cu alimente în regiune săptămâna trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
secetă,
uganda,
victime

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici