Secretar de stat în Ministerul Educaţiei: Facultăţile produc 2.500 de IT-işti anual. Ciudat că unii renunţă la meserie după 3-4 ani

Instituţiile de învăţământ superior produc circa 2.500 de specialişti IT&C pe an, preluaţi încă din facultate de firmele de profil, însă sunt mulţi care renunţă la meserie după ce muncesc 3-4 ani din cauza regimului de lucru solicitant, spune Tudor Prisecaru, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

925 afișări
Imaginea articolului Secretar de stat în Ministerul Educaţiei: Facultăţile produc 2.500 de IT-işti anual. Ciudat că unii renunţă la meserie după 3-4 ani

Oficial: Facultăţile produc 2.500 IT-işti anual. Ciudat că unii renunţă la meserie după 3-4 ani (Imagine: Shutterstock)

"Doar la nivelul Politehnicii sunt 480-500 de absolvenţi pe an în domeniul IT&C, care sunt absorbiţi de companii încă din facultate. Întrebarea este de ce după 3-4 ani de lucru într-o companie de profil, aceştia părăsesc locurile de muncă şi, ciudat, se îndreaptă spre altceva", a declarat Prisecaru la o conferinţă organizată de GE şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham) pe tema inovaţiei.

El a răspuns astfel unei întrebări referitoare la absenţa specialiştilor în domeniul IT&C pe care firmele de profil o invocă şi care ar îngreuna procesul de inovaţie.

"Ştiu un caz al unei persoane care a lucrat patru ani într-o companie, cu peste 2.000 de euro pe lună, dar a renunţat şi s-a apucat de regie. Am avut o discuţie cu această persoană şi mi-a spus că a renunţat din cauza regimului de lucru. «Nu vor decât să ne sugă de inteligenţă», mi-a spus. Piaţa este mare şi sunt oameni care cedează, lucrul ăsta se vede şi în starea de sănătate. Politehnica produce 500 de absolvenţi pe an, multiplicaţi cu cinci în toată ţara, jumătate pleacă din ţară, dar nu cred că acest sector are atâţia angajaţi", a adăugat Prisecaru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici