Secţia pentru Judecători a CSM a decis excluderea Cameliei Bogdan din magistratură

Secţia pentru Judecători în materie disciplinară a CSM a decis, luni, să admită acţiunea disciplinară a Inspecţiei Judiciare şi s-o excludă pe Camelia Bogdan din magistratură, decizia putând fi atacată la completul de 5 judecători al instanţei supreme.

3412 afișări
Imaginea articolului Secţia pentru Judecători a CSM a decis excluderea Cameliei Bogdan din magistratură

Secţia pentru Judecători a CSM a decis excluderea Cameliei Bogdan din magistratură

Potrivit ordinii de zi soluţionate a şedinţei Secţiei pentru Judecători în materie disciplinară a CSM de luni, 2 aprilie, magistraţii au decis să admită acţiunea disciplinară exercitată de Inspecţia Judiciară şi să o excludă pe Camelia Bogdan din magistratură pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de articolul 99, litera o din Legea 303/2004, respectiv pentru nerespectarea în mod grav sau repetat a dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Decizia Secţiei pentru Judecători în materie disciplinară poate fi contestată la completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anulat, pe 13 decembrie 2017, sancţiunea excluderii din magistratură în cazul Cameliei Bogdan, înlocuind-o cu mutarea disciplinară, pe o perioadă de 6 luni, la Curtea de Apel Târgu Mureş, începând cu 15 ianuarie 2018, decizia instanţei de atunci fiind definitivă. Decizia a venit după ce Camelia Bogdan a contestat decizia Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a hotărât, pe 8 februarie 2017, excluderea din magistratură a acesteia.

Camelia Bogdan este unul dintre cei doi judecători care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul referitor la Institutul de Cercetări Alimentare (ICA).

Decizia Secţiei pentru judecători a fost luată ca urmare a unor acţiuni introduse pe rolul Inspecţiei Judiciare. Juriştii au stabilit că magistratul a săvârşit o abatere disciplinară în condiţiile în care Camelia Bogdan ar fi mers într-un sejur, în cadrul căruia ar fi predat funcţionarilor din Ministerul Agriculturii, în perioada în care avea spre soluţionare dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii era parte civilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici