Secţia pentru judecători din CSM a admis cererea Mihaelei Iorga de a fi judecător

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat vineri plenul CSM cu propunerea de admitere a numirii în funcţia de judecător a Mihaelei Moraru-Iorga, decizia finală urmând să fie luată în plen.

592 afișări
Imaginea articolului Secţia pentru judecători din CSM a admis cererea Mihaelei Iorga de a fi judecător

Secţia pentru judecători din CSM a admis cererea Mihaelei Iorga de a fi judecător

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu propunerea de admitere a cererii de numire în funcţia de judecător formulate de procurorul Mihaela Moraru-Iorga, potrivit ordinii de zi soluţionate a şedinţei, postate pe site-ul instituţiei.

Procurorul Mihaela Iorga a cerut numirea în funcţia de judecător la Judecătoria Giurgiu, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, Judecătoria Cornetu, Judecătoria Olteniţa, Judecătoria Slobozia, Judecătoria Videle, Judecătoria Zimnicea, Judecătoria Călăraşi, Judecătoria Roşiori de Vede, Judecătoria Turnu Măgurele sau Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.

Decizia finală va fi luată de plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Miercuri, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis suspendarea, până la soluţionarea procesului, a ordinului emis de Laura Codruţa Kovesi de a o revoca din DNA pe procurorul Mihaela Iorga Moraru, măsura nefiind definitivă.

Pe 5 iulie, procurorul şef al DNA a semnat ordinele de revocarea a procurorilor Mihaela Moraru şi Doru Ţuluş, după ce Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil solicitarea. Laura Codruţa Kovesi a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru motivul că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei Whatsapp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici