Secţia Spitalului din Aiud închisă după ce pacienţii au sesizat că sunt şoareci, redeschisă

Secţia Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud care a fost închisă în urmă cu două săptămâni după ce pacienţii au sesizat că sunt şoareci şi urechelniţe a fost redeschisă, bolnavii fiind trasnferaţi aici după deratizare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

258 afișări
Imaginea articolului Secţia Spitalului din Aiud închisă după ce pacienţii au sesizat că sunt şoareci, redeschisă

Secţia Spitalului din Aiud închisă după ce pacienţii au sesizat că sunt şoareci, redeschisă

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de DSP Alba, secţia Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud închisă în 21 septembrie a fost redeschisă la începutul săptămânii, iar pacienţii au fost mutaţi în ea, deoarece acţiunile de deratizare şi dezinsecţie s-au finalizat.

”Secţia a II-a a Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud, care a fost închisă temporar din cauza unor nereguli, a fost redeschisă la începutul acestei săptămâni, iar pacienţii au fost mutaţi în ea. Acţiunile de dezinsecţie şi deratizare s-au finalizat în tot spitalul cu excepţia secţiei care a găzduit temporar pacienţii cât timp secţia a II-a a fost închisă. Inspectorii au fost informaţi că s-a demarat procedura de achiziţie a plaselor metalice la uşile de la terase. Conform recomandărilor DSP Alba şi a planului de conformare, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud va intra într-un proces de renovare şi reparaţii în cel mai scurt timp", se arată în comunicat.

Secţia respectivă a fost închisă după ce urechelniţe şi şoareci au fost filmaţi în saloane, existenţa rozătoarelor fiind confirmată de directorul instituţiei, care a spus că spitalul este amplasat lângă un parc mare, iar şoarecii pot intra din cauza uşilor lăsate deschise. Pacienţii au fost mutaţi ăntr-o altă secţia, unde, de asemenea, au văzut şoareci.

Directorul DSP Alba declara atunci că Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud are un angajat specializat pe deratizare, însă dezinsecţia făcută nu a fost eficientă.

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud a fost sancţionat în ultimul an şi jumătate de inspectorii sanitari cu trei avertismente şi cu o amendă. În 2015, inspectorii au efectuat cinci controale în acest spital, soldate cu două avertismente, din cauza unor neconformităţi la blocul alimentar şi la laborator. Anul acesta, cu excepţia anchetei privind existenţa şoarecilor şi insectelor, au fost efectuate patru controale, soldate cu un avertisment şi o amendă. Avertismentul a fost dat pentru lipsa oficiilor alimentare şi existenţa finisajelor degradate, iar amenda unei persoane fizice, pentru nerespectarea precauţiunilor universale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici