Video Kovesi acuză o campanie de hărţuire şi decredibilizare a DNA: S-au plătit comisioane de succes / Sebastian Ghiţă: ”Dacă intri în tărâţe, te mănâncă porcii” - VIDEO

Procurorul şef al DNA a declarat că în ultima perioadă se duce o campanie de hărţuire şi decredibilizare a instituţiei, susţinând că s-au plătit sume mari de bani şi comisioane de succes pentru aceasta; precizările, după ce Victor Ponta a declarat că a văzut-o la crama lui Sebastian Ghiţă.

4897 afișări

"Sunt atacuri foarte agresive în ultima perioadă de timp asupra DNA din partea persoanelor pe care le cercetăm. Aceste atacuri sunt pentru a intimida procurorii dar este şi o campanie agresivă pentru că s-au plătit sume de bani şi comisioane de succes pentru decredibilizarea DNA. Sunt campanii de hărţuire a procurorilor DNA", a declarat Laura Codruţa Kovesi la sediul CSM, unde a mers pentru a susţine un procuror cercetat de CSM.

Declaraţiile au venit ca răspuns al declaraţiei făcute de fostul premier Victor Ponta la un post de televiziune, acesta susţinând că s-a întâlnit cu Kovesi în anul 2011 la o cramă care îi aparţinea lui Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a depus un autodenunţ la Parchetul General în care susţine că el, alături de mai mulţi demnitari ai statului, a participat în anul 2012 la măsluirea raportului comisiei tehnice care a analizat teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi. Ulterior depunerii sesizării, Ghiţă a precizat că ar fi încălcat legea pentru că era prieten cu actualul procuror şef al DNA.

"Nu am fost, nu sunt şi nu voi fi prietenă cu inculpatul Ghiţă Sebastian", a replicat procurorul şef al DNA.

Universitatea de Vest din Timişoara a anunţat că a început, la sfârşitul săptămânii trecute, proceduri interne în vederea clarificării situaţiei referitoare la teza de doctorat a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. Instituţia a primit, luni, punctul de vedere al Şcolii Doctorale de Drept şi a cerut informaţii suplimentare pe care le aşteaptă în zilele următoare.
Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a anunţat, luni, că a transmis către instituţiile abilitate o solicitare de realizarea a unei anchete în cazul Codruţei Kovesi, ONG-ul susţinând că în urma analizei tezei s-au descoperit 11 situaţii de plagiat

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat, prezent fiind la sediul instanţei supreme, că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, "trebuie să se obişnuiască cu ideea că dacă intri în tărâţe te mânâncă porcii", precizările venind după ce Kovesi a spus că s-au dat bani pentru denigrarea instituţiei.

"Poate că au mai fost angajate şi alte companii. Şi doamna Kovesi trebuie să se obişnuiască. Intrând pe terenul politic şi apucându-se de declaraţii politice şi dându-şi cu părerea, trebuie să se obişnuiască cu ideea că dacă intri în tărâţe te mânâncă porcii", a declarat Sebastian Ghiţă la sediul instanţei supreme.

Declaraţia deputatului a venit după ce Laura Codruţa Kovesi a declarat, miercuri, că s-au plătit sume de bani şi comisioane de succes pentru campanii de denigrare a DNA.

Deputatul Sebastian Ghiţă a susţinut că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, "joacă în tabăra lui Iohannis" şi că preşedintele României "ar trebui să se gândească cât de repede sunt acuzaţi oamenii în România".

"Pe dânsa (n.r. Laura Codruţa Kovesi) am văzut-o menţionând că suntem în campanie electorală şi văzându-o atât de judecătoare şi de prezentă, trebuie să joace şi dânsa undeva. Este evident că este în tabăra domnului Iohannis. Mai este domnul Cioloş pe care vrea să-l pună prim-ministru. (...) Aceste politici antinaţionale ale domnului Cioloş nu vor fi acceptate, cred, în viitorul Parlament. (...) Preşedintele, din funcţa domniei sale, ar trebui să se gândească şi să se raporteze la lege şi la celelalte instituţii. Să se gândească cam cât de repede şi cât de mult sunt acuzaţi oamenii în România, de dimineaţa până seara. Dacă o ţinem tot aşa, în mandatul domnului Iohannis nu o să poată să pună pe niciun român prim-ministru", a declarat Sebastian Ghiţă.

Deputatul a vorbit şi despre probele depuse în dosarul de instigare la fals intelectual, deschis după ce acesta s-a autodenunţat.

"Nu am probe împotriva domniei sale, eu am vorbit de probe despre mine. Eu imi ştiu acţiunile, îmi cunosc faptele. Eu am depus la Parchetul General declaraţia domnului profesor Mateuţ, din 2012, dată către Mediafax, în care dânsul afirma că a participat la acea comisie tehnică şi că a semnat pentru doamna Kovesi. (...) E important pentru procurori să aibă o dovadă ca acea comisie tehnica a existat, că din ea au făcut parte experţi tehnici, că atunci aceştia au recunoscut public acest lucru. Mi se pare o dovadă solidă şi puternică. (...) Eu m-am întâlnit cu acei oameni şi pot fi întrebaţi. Eu am mers la Cluj cu acel avion şi sunt înregistrări la aeroport, sunt emise bilete. Da, m-am întâlnit cu domnul Mateuţ. Nu cred ca domnul Ponta va ascunde adevărul. Mă bazez pe mărturia lui, cu siguranţă".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici