Şedinţă a CGMB dedicată cazului Constanda

Primarul general Adriean Videanu a convocat, miercuri, o şedinţă extraordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în care consilierii municipali vor dezbate problema litigiului cu omul de afaceri Costică Constanda.

1 afișare
Imaginea articolului Şedinţă a CGMB dedicată cazului Constanda

Şedinţă a CGMB dedicată cazului Constanda

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri sunt trecute două proiecte de hotărâre. Primul proiect vizează aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ) pentru o parte din terenul de 3,3 hectare situat pe malul Lacului Floreasca - cunoscut şi ca Parcul Bordei -, document care i-ar permite omului de afaceri Costică Constanda să ridice clădiri de birouri şi blocuri de locuinţe pe suprafaţa respectivă.

Prin al doilea proiect de hotărâre, Videanu le cere consilierilor municipali să-l împuternicească pentru a negocia cu Constanda şi a semna o convenţie pentru un nou schimb de terenuri.

Omul de afaceri Costică Constanda - proprietar al suprafeţei de 3,3 hectare de teren de pe malul Lacului Floreasca - s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu primarul general şi cu liderii de grup ai consilierilor municipali. În discuţiile pe care le-a purtat cu oficialii municipali, Constanda a anunţat că este dispus să renunţe la despăgubirile de 17 milioane de euro pe care le impută Primăriei, dacă CGMB îi va aproba un PUZ pe cinci mii de metri pătraţi şi va agrea un schimb de terenuri pentru suprafaţa care va rămâne neconstruită.

Negocierile cu omul de afaceri privind schimbul de terenuri se vor face de o comisie municipală, din care vor face parte şi lideri ai partidelor reprezentate în CGMB.

Liderul PSD Sector 1, Dan Tudorache, a anunţat, luni, că toţi consilierii PSD au fost convocaţi la şedinţa CGMB, când urmează să treacă Planul Urbanistic Zonal pentru Parcul Bordei, iar primarul Adriean Videanu va susţine că proiectul va fi votat din cauza absenţei acestora, deşi au demisionat.

La rândul său, Doru Giugula a precizat că respectivii consilieri ai PSD nu sunt demisionari, ci demisionaţi, pentru că demisiile sunt un act unilateral de voinţă, ele intrând deja în vigoare la data când au fost înregistrate la Secretariatul General al Primăriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici