Şedinţa Comisiei de apărare, amânată din lipsă de cvorum. Preşedintele: Marţea viitoare va fi chemată la audieri şi Carmen Dan

Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, Marcel Vela, a anunţat luni că la următoarea şedinţă a comisiei vor fi invitaţi la audieri prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, maiorul Laurenţiu Cazan, dar şi ministrul de Interne, Carmen Dan, şedinţa de luni fiind amânată din lipsă de cvorum.

291 afișări
Imaginea articolului Şedinţa Comisiei de apărare, amânată din lipsă de cvorum. Preşedintele: Marţea viitoare va fi chemată la audieri şi Carmen Dan

Şedinţa Comisiei de apărare, amânată din lipsă de cvorum. Preşedintele: Marţea viitoare va fi chemată la audieri şi Carmen Dan

„Astăzi, colegii de la PSD au fost cei care au decis lucrările comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, în sensul că au absentat şi neavând cvorum de şedinţă, conform regulamentului, a fost necesar să să amânăm lucrările comisiei.Apreciez faptul că prefectul capitalei a fost prezent, dar neavând cvorum nu puteam să începem să demarăm lucrările comisiei şi tot ceea ce ţinea de întrebări şi în consecinţă toate aceste detalii pe care dorim să le descoperim, cu tot ceea ce s-a întâmplat pe 10 august, toate acestea le vom reprograma la următoarea şedinţă a comisiei, care probabil, discutând cu colegii din Biroul permanent, va avea loc săptămâna viitoare, marţi. Pe lângă cei care au fost astăzi invitaţi, pentru a nu mai avea surprize că ministrul Afacerilor Interne nu comunică jandarmeriei invitaţia senatorilor, marţea viitoare o vom invita şi pe doamna Carmen Dan”, a declarat preşedintele Comisiei pentru apărare a Senatului, Marcel Vela, după suspendarea şedinţei.

Acesta a adăugat că până în momentul începerii şedinţei Comisia nu a primit nicio confirmare de la MAI, privind participarea maiorului Laurenţiu Cazan la audierea Comisiei.

„Până în această dimineaţă nu am primit nicio confirmare de la MAI, pentru că invitaţia nu a fost personală domnului Cazan, el fiind militar. Până astăzi doamna ministru nu ne-a dat niciun răspuns. Pentru următoarea şedinţă o să facem invitaţii şi pentru Jandarmerie, nu doar pentru MAI, pentru că doamna ministru nu s-a obosit nici să ne comunice şi nici să îl anunţe probabil pe domnul Cazan. Acesta a susţinut că a fost necesar să suspende şedinţa, deoarece membrii social-democraţi au absentat”, a precizat Marcel Vela.

Senatorul USR, Nicu Fălcoi a susţinut, de asemenea, că „sunt zvonuri” că dacă Comisia de apărare continuă cu invitaţiile, aceştia nu s-ar mai prezenta la şedinţele Comisiei.

„Sunt zvonuri că nu ar veni dacă mai chemăm în continuare pe doamna ministru, pe mai ştiu eu cine. Eu sper să nu se întâmple de acest lucru, sper ca senatorii PSD să dea dovadă de maturitate”, a afirmat Fălcoi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici