Şedinţa Plenului CSM, amânată din lipsă de cvorum. Trei dintre membri absenţi ai CSM au invocat probleme medicale grave în familie

Şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii va fi amânată pentru joi, dacă miercuri nu va fi îndeplinită condiţia de cvorum, a anunţat CSM, precizând că patru membri nu s-au prezentat la şedinţă din motive obiective, iar un altul este suspendat. Premierul Victor Ponta a plecat de la CSM, el declarând că nu a fost întrunit cvorumul pentru a se lua act de demisia Monei Pivniceru, calificând situaţia ca fiind împotriva interesului justiţiei.

2852 afișări
Imaginea articolului Şedinţa Plenului CSM, amânată din lipsă de cvorum. Trei dintre membri absenţi ai CSM au invocat probleme medicale grave în familie

Şedinţa Plenului CSM, suspendată din lipsă de cvorum (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Şedinţa Plenului Consiliului Superior al Magistraturii era programată să se desfăşoare miercuri, de la ora 10.00.

CSM precizează că, potrivit prevederilor art. 27 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii şi art. 12 alin 2 din H CSM nr. 326/2005 privind aprobarea ROF CSM, ".... lucrările Plenului Consiliului Superior al Magistraturii se desfăşoară în prezenţa a cel puţin 15 membri....". 

"Având în vedere că astăzi, 22 august, patru membrii CSM, din motive obiective, nu s-au prezentat la şedinţă iar un membru CSM este suspendat, la momentul actual nu este asigurat cvorumul prevăzut de lege pentru şedinţa de plen", se arată într-un comunicat de presă al Consiliului.

CSM a precizat că şedinţa Plenului CSM poate fi reluată şi miercuri, dacă pe parcursul zilei va fi îndeplinită condiţia de cvorum.

În caz contrar, şedinţa de plen a Consiliului Superior al Magistraturii va fi amânată pentru joi, cu respectarea calendarului de şedinţe publice anunţat şi cu menţinerea ordinii de zi, potrivit CSM.

Preşedintele CSM, Alina Ghica, a precizat că şedinţa Plenului Consiliului pentru joi a fost convocată pentru ora 9.00.

Purtătorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu, a precizat că George Bălan este suspendat din funcţia de membru al CSM, iar Georgiana Isac este plecată în străinătate, fiind în concediu până în 26 august.

Monica Prejmereanu a mai spus că ceilalţi trei membri CSM care nu au venit la şedinţa Plenului CSM convocată miercuri, respectiv Florentina Gavadia, Ana Lăbuş şi Bogdan Gabor, şi-au motivat absenţa prin probleme medicale grave în familie.

Victor Ponta a spus că pleacă de la CSM întrucât nu a fost întrunit cvorumul pentru Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, unde trebuia să fie luată în discuţie şi demisia Monei Pivniceru.

El a spus că nu putea să fie numit un ministru al Justiţiei mai bun decât un reprezentant al judecătorilor şi crede că estre interesul magistraţilor, şi nu al lui ca premier, că aibă un ministru al Justiţiei.

"De ce nu reuşesc să se strângă? Nu vreau să fac o paralelă, dar dacă nu este cvorum în Parlament, toată lumea sare în sus. Consider că este anormal ce se întâmplă", a mai spus Ponta.

Întrebat dacă în acest caz este vorba de jocuri politice, Ponta a răspuns că nu ştie, dar a precizat că judecătoarea Ana Lăbuş a fost marţi la CSM, iar miercuri şi-a închis telefonul.

"Puteţi aprecia singuri", a adăugat Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici