Şeful ANAT: Numărul turiştilor de pe litoralul românesc e cu 10% mai mic din cauza ploilor

Numărul turiştilor de pe litoralul românesc a scăzut, în această vară, cu 10% faţă de media anilor trecuţi, din cauza ploilor, a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade.

394 afișări
Imaginea articolului Şeful ANAT: Numărul turiştilor de pe litoralul românesc e cu 10% mai mic din cauza ploilor

Şeful ANAT: Numărul turiştilor de pe litoralul românesc e cu 10% mai mic din cauza ploilor

„Categoric, situaţia meteorologică influenţează foarte mult turismul, iar faptul că românii nu sunt obişnuiţi încă să-şi rezerve cu mult timp înainte vacanţele, se ajunge în situaţia în care mulţi dintre ei o fac doar cu câteva zile înainte, în funcţie de situaţia meteorologică. Desigur, de multe ori, renunţă să mai plece la mare dacă vremea nu este potrivită”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Nicolae Demetriade.

Potrivit preşedintelui ANAT, numărul turiştilor de pe litoralul românesc a scăzut cu 10% în această vară.

„Cei mai norocoşi au fost cei care au plecat în Turcia sau Grecia. Chiar dacă în Grecia a fost acel dezastru, în staţiunile în care sunt români, vremea a fost bună. Sperăm ca şi hotelierii de pe litoralul românesc să ia măsuri de organizare a unor distracţii pentru turişti, atunci când nu se poate face plajă. Numărul turiştilor de pe litoralul românesc a scăzut cu cel puţin 10% în această vară, faţă de anii trecuţi, din cauza ploilor”, explică preşedintele ANAT.

Nicolae Demetriade mai spune că o statistică exactă a numărului de turişti de pe litoralul românesc se poate face la sfârşitul sezonului estival.

Potrivit meteorologilor, lunile iunie şi iulie au fost atipice, iar de opt ani nu a mai fost o vară atât de ploioasă. „Regimul termic din lunile iunie şi iulie a fost însă unul normal, şi trebuie să ne bucurăm că nu am avut caniculă. Dar în ultimii 8 ani nu a mai fost o vară atât de ploioasă”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Teodora Cumpănaşu, meteorolog ANM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici