Şeful ANI, audiat în cazul stenogramelor discuţiilor cu ziariştii Roşca Stănescu şi Chirieac

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Cătălin Macovei, a fost audiat joi, de către Comisia de Evaluare a Consiliului Naţional de Integritate, în cazul stenogramelor discuţiilor dintre acesta şi ziariştii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac.

34 afișări
Imaginea articolului Şeful ANI, audiat în cazul stenogramelor discuţiilor cu ziariştii Roşca Stănescu şi Chirieac

Şeful ANI, audiat în cazul stenogramelor discuţiilor cu ziariştii Roşca Stănescu şi Chirieac (Imagine: Mediafax Foto)

"Audierea a avut la bază sesizarea domnului Alexandru Cătălin Macovei privind efectuarea de verificări în legătură cu faptele semnalate prin stenogramele discuţiilor purtate, în cadru privat, de către acesta cu jurnaliştii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chireac şi publicate de presa centrală începând cu data de 9 noiembrie 2009. De asemenea, audierea s-a desfăşurat şi în baza unei sesizări formulate de Alianţa pentru Statul de Drept, formată din Active Watch - Agenţia de Monitorizare a Presei, Asociaţia Pro Democraţia, Centrul de Resurse Juridice şi Transparency International România, la care a aderat, pe acest subiect, şi Alianţa Civică", informează, vineri, ANI.

Comisia de evaluare a dezbătut pe fond şi probatoriul administrat în legătură cu sesizarea formulată în luna februarie 2009 de Carmen Fluture, fost director cabinet, privind existenţa unei eventuale stări de incompatibilitate referitoare la preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Mavocei şi în legătură cu memoriul depus de Fănel Nicolae Burciu, fost inspector de integritate în cadrul Agenţiei şi înregistrat la Secretariatul Consiliului Naţional de Integritate.

"Din analiza documentelor administrarea probelor şi după audierea personalului Agenţiei, Comisia de Evaluare a Consiliului Naţional de Integritate a constatat că niciuna dintre acuzaţiile formulate împotriva Preşedintelui ANI nu s-au confirmat. Rapoartele elaborate în urma dezbaterilor au fost înaintate Consiliului Naţional de Integritate", mai spune ANI.

Scandalul Roşca Stănescu - Macovei - Chirieac a apărut după ce un cotidian central a publicat, în două episoade, înregistrări ale unor discuţii între cei trei în timpul cărora Roşca Stănescu îi arăta lui Macovei dovezi care atestă implicarea sa, ca martor, într-o înţelegere de împrumut între două persoane, cerându-i, pentru a nu le publica, informaţii din dosarele de la ANI ale unor lideri democrat-liberali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici