Şeful clinicii Sabyc cere expertiză pentru a se constata că nu suportă regimul de detenţie

Şeful clinicii de fertilizare Sabyc, Harry Mironescu, le cere procurorilor să dispună examinarea sa medico-legală, invocând că, astfel, se poate constata că nu suportă regimul de detenţie din cauza bolilor de care suferă.

34 afișări
Imaginea articolului Şeful clinicii Sabyc cere expertiză pentru a se constata că nu suportă regimul de detenţie

Şeful clinicii Sabyc cere expertiză pentru a se constata că nu suportă regimul de detenţie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că cererea a fost depusă de avocatul lui Mironescu şi că solicitarea urmează să fie analizată de către procurori.

Harry Mironescu este în arest preventiv, din 20 iulie, alături de fiul său, Yair Mironescu, şi de Cecilia Borza, în dosarul de trafic de ovule instrumentat de procurorii DIICOT.

Cei trei sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.

Tribunalul Bucureşti arată în motivarea deciziei prin care a dispus arestarea celor trei că şeful clinicii Sabyc, Harry Mironescu, a mai fost cercetat pentru fapte similare în 2005, dar că a fost scos de sub învinuire din cauza legislaţiei.

Alţi doi medici israelieni - Nathan Levitt şi Genya Ziskind - sunt cercetaţi în libertate în acest dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici