Şeful comisiei de bac din Sighet are in continuare interdicţie a părăsi ţara

Curtea de Apel Cluj a dispus suspendarea judecării recursului înaintat de şeful comisiei de bacalaureat din Sighetu Marmaţiei, Virgil Ispas, învinuit în dosarul "mită la bac", privind decizia Tribunalului Maramureş de a respinge plângerea sa faţă de ordonanţa care îl obligă să nu părăsească ţara.

24 afișări
Imaginea articolului Şeful comisiei de bac din Sighet are in continuare interdicţie a părăsi ţara

Şeful comisiei de bac din Sighet are in continuare interdicţie a părăsi ţara (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa clujeană a decis sesizarea Curţii Constituţionale în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate privind dispoziţiile din Codul de procedură penală, care nu prevăd calea de atac a recursului în astfel de situaţii.

"Această excepţie de neconstituţionalitate a fost ridicată de apărătorul învinuitului, ca urmare a invocării în instanţă a inadmisibilităţii recursului declarat", se arată în documentul citat.

Profesorul universitar clujean Virgil Ispas, preşedintele comisiei de bacalaureat de la Grupul Şcolar de Industrie Mică şi Servicii din Sighetu Marmaţiei, unde au susţinut examenul elevii Liceului particular "Gheorghe Pop de Băseşti", este învinuit pentru luare de mită în dosarul "mită la bac". El a fost audiat, la jumătatea lunii iulie, de procurorii DNA, în faţa cărora şi-a susţinut nevinovăţia.

Directorul liceului particular, Meda Leordean, şi eleva care a strâns banii de la elevi, Ileana Botici, au fost arestate, la jumătatea lunii iulie, în acest caz, mai multe instanţe din Cluj şi Maramureş respingând, de atunci, cererile lor de a fi cercetate în libertate.

În acelaşi dosar, procurorii DNA Cluj au început urmărirea penală împotriva a 126 de elevi şi a patruzeci de profesori, care ar fi implicaţi în fraudarea examenului de bacalaureat, elevii fiind învinuiţi pentru cumpărare de influenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici