Şeful demis al Poliţiei Neamţ l-a dat în judecată pe ministrul de Interne

Fostul şef al Poliţiei Neamţ a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne, prin ministrul Marcel Vela, cerând anularea demiterii sale. El spune că nu a fost informat despre motivele demiterii sale şi a fost schimbat din funcţie când era în concediu medical.

1849 afișări
Imaginea articolului Şeful demis al Poliţiei Neamţ l-a dat în judecată pe ministrul de Interne

Şeful demis al Poliţiei Neamţ l-a dat în judecată pe ministrul de Interne

În dosar, pe lângă Ministerul Afacerilor Interne, prin ministrul Marcel Vela, mai sunt chemaţi în judecată şi Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin chestor principal de poliţie Liviu Vasilescu şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie al Judeţului Neamţ, prin comisarul şef Neculai Catănă, împuternicit la conducerea instituţiei.

Şeful demis al Poliţiei Neamţ, Costel Paul Tablan, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că în solicitarea depusă la instanţă face referire la ordinul prin care a fost demis.

„Este vorba despre ordinul ministrului de Interne prin care am fost eliberat din funcţie. Motivele pentru care am fost demis eu nu le cunosc, nu mi-au fost prezentate. Cert este că acţiunea are două capete, prima dată suspendarea ordinului ministrului de eliberare din funcţie şi mai apoi anularea acestui ordin, pe care eu îl consider nelegal pentru că eu am fost demis în timp ce eram în concediu medical, pentru o perioadă retroactivă de două săptămâni în care eu mi-am desfăşurat activitatea la nivelul Inspectoratului zi de zi. Mai sunt o serie de alte considerente pentru care am cerut suspendarea şi apoi anularea ordinului", a spus fostul şef al IPJ Neamţ.

Costel Paul Tablan a fost demis din funcţie la sfârşitul lunii noiembrie.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Neamţ la începutul acestei săptămâni şi urmează să fie stabilit primul termen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici