Şeful Gărzii de Mediu Ialomiţa, pus sub control judiciar de procurorii DNA

Şeful Gărzii de Mediu Ialomiţa, Cornel Vasile, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA, într-un dosar în care este cercetat pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, el având interdicţia de a-şi exercita funcţia.

208 afișări
Imaginea articolului Şeful Gărzii de Mediu Ialomiţa, pus sub control judiciar de procurorii DNA

Şeful Gărzii de Mediu Ialomiţa, pus sub control judiciar de procurorii DNA (Foto: Shutterstock)

Procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 zile faţă de Cornel Vasile, comisar şef al Comisariatului Ialomiţa din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, cercetat pentru efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, potrivit unui comunicat al DNA transmis joi după-amiază.

Conform anchetatorilor, în perioada februarie - iunie, Cornel Vasile a deţinut concomitent funcţia publică de comisar şef la Garda Naţională de Mediu, Comisariatul Judeţean Ialomiţa şi a controlat, coordonat şi condus, prin intermediul unor persoane, activitatea a două societăţi comerciale în care avea şi calitatea de asociat.

Măsura preventivă dispusă de DNA în cazul lui Vasile implică interdicţia de a părăsi România, dar şi pe cea de a-şi exercita funcţia de comisar şef la Garda de Mediu Ialomiţa, precizează sursa citată.

Procurorii DNA au făcut, joi, percheziţii în două locuri din Slobozia, fiind vorba despre sediul Gărzii de Mediu Ialomiţa şi locuinţa şefului instituţiei , au declarat surse judiciare.

În acest dosar nu a fost cauzat vreun prejudiciu material, au mai arătat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici