Şeful mafiei siciliene a murit. „Ultimul naş" din Italia suferea de cancer

Şeful mafiei siciliene Matteo Messina Denaro a murit din motive medicale. Anterior, el a fost condamnat pentru numeroase infracţiuni, inclusiv pentru rolul său în planificarea asasinării unor procurori antimafia.

2748 afișări
Imaginea articolului Şeful mafiei siciliene a murit. „Ultimul naş" din Italia suferea de cancer

Şeful mafiei siciliene Matteo Messina Denaro, care a fost arestat în ianuarie după ce s-a ascuns timp de 30 de ani, a murit, potrivit presei italiene citate de Sky News. În vârstă de 61 de ani, acesta suferea de cancer în momentul arestării sale.

Pe măsură ce starea sa s-a înrăutăţit în ultimele săptămâni, el a fost transferat la un spital din închisoarea de maximă securitate din centrul Italiei.

Matteo Messina Denaro a fost condamnat pentru numeroase infracţiuni, inclusiv pentru rolul său în planificarea asasinării, în 1992, a procurorilor antimafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino. Crimele au şocat Italia şi au declanşat o campanie împotriva mafiei siciliene.

De asemenea, Matteo Messina Denaro a fost considerat responsabil pentru atentatele cu bombă din Roma, Florenţa şi Milano din 1993, soldate cu 10 morţi. De asemenea, a fost acuzat că a contribuit la răpirea lui Giuseppe Di Matteo, în vârstă de 12 ani, pentru a încerca să-l convingă pe tatăl băiatului să nu depună mărturie împotriva mafiei. Băiatul a fost reţinut timp de doi ani, apoi a fost ucis.

Supranumit de presa italiană „ultimul naş", Messina Denaro a fost capturat în faţa unei clinici medicale private din capitala siciliană, Palermo, la 16 ianuarie.

Potrivit dosarelor medicale care au fost dezvăluite presei italiene, el a fost operat de cancer la colon în 2020 şi 2022 sub un nume fals.

Un medic de la clinica din Palermo a declarat pentru ziarul La Repubblica că starea de sănătate a lui Messina Denaro s-a înrăutăţit semnificativ în lunile care au precedat capturarea sa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici