Şeful Poliţiei Reşiţa, retrogradat după ce a participat la o petrecere cu membri ai lumii interlope

Şeful Poliţiei Reşiţa, comisarul Cornel Băjău, a fost sancţionat prin trecerea într-o funcţie inferioară, pentru "comportament necorespunzător", după ce a apărut în fotografii alături de membri ai lumii interlope, la o petrecere.

260 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Reşiţa, retrogradat după ce a participat la o petrecere cu membri ai lumii interlope

Şeful Poliţiei Reşiţa, retrogradat după ce a participat la o petrecere cu membri ai lumii interlope (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Şeful Poliţiei Reşiţa, comisarul Cornel Băjău, a fost sancţionat după ce a participat la o petrecere şi a apărut în fotografii alături de Şafar Komnyes Ocsi, considerat liderul unei grupări interlope din cartierul Dealul Crucii din municipiu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, a declarat vineri corespondentului MEDIAFAX că şeful Poliţiei Reşiţa, comisarul Cornel Băjău, a fost sancţionat pentru că a participat la o petrecere cu persoane "nepotrivite", alţi şase poliţişti fiind cercetaţi şi sancţionaţi în acest caz.

"A fost sancţionat pentru comportare necorespunzătoare, mai exact a participat la o petrecere cu persoane nepotrivite. În acest caz au fost cercetaţi alţi şase poliţişti, care au fost sancţionaţi cu mustrare scrisă", a precizat Ancuţa Cărbunaru.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de Poliţia Caraş-Severin, şeful Poliţiei Reşiţa, comisarul Cornel Băjău, a fost trecut într-o funcţie inferioară.

"La data de 20 mai conducerea IPJ Caraş-Severin a declanşat procedura cercetării prealabile a şefului Poliţiei Reşiţa, pentru comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau societate, de natură să aducă atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei şi încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri şi restricţii stabilite pentru poliţişti, aceasta definitivându-se la 24 mai, când ofiţerul desemnat cu efectuarea cercetării prealabile a propus sesizarea Consiliului de disciplină, care a fost numit la 29 mai", se menţionează în documentul citat.

Potrivit aceleiaşi surse, în 6 iunie, într-o şedinţă a conducerii Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, s-a decis, cu majoritate de voturi, sancţionarea comisarului-şef de poliţie Cornel Băjău cu "trecerea într-o funcţie inferioară, până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut".

Cornel Băjău a contestat decizia Poliţiei Judeţene Caraş-Severin.

În urma unui scandal petrecut în luna aprilie în cartierul Dealul Crucii din Reşiţa au avut loc percheziţii la locuinţele celor implicaţi, printre care şi la locuinţa lui Şafar Komnyes Ocsi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în timpul percheziţiilor au fost ridicate mai multe unităţi de calculator şi camere video.

"În urma scandalului din luna aprilie au fost făcute mai multe percheziţii, în timpul cărora au fost ridicate mai multe suporturi video, unităţi de calculatoare şi camere video. Una dintre aceste percheziţii a avut loc acasă la Şafar Komnyes Ocsi", a spus Cărbunaru, fără a preciza însă sursa exactă a fotografiilor în care apar Cornel Băjău şi Şafar Komnyes Ocsi şi care au ajuns ulterior în presă.

Presa locală relata luna trecută că mai mulţi poliţişti din Reşiţa ar fi suspectaţi de legături cu membri ai lumii interlope din cartierul Dealul Crucii, presupusul lider al acestora, Şafar Komnyes Ocsi, apărând în fotografii de la petreceri alături de comisarul-şef Cornel Băjău. În unele fotografii, Băjău apare ciocnind paharul cu Şafar, în altele dansând alături de acesta, dar şi în compania altor persoane din anturajul lui Şafar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici