Şeful Poliţiei Române: Apreciez că în acest an reprezentanţii MAI şi-au făcut datoria pe litoral în actualul sezon

Şeful Poliţiei Române, chestorul principal Petre Tobă, spune că pe durata sezonului estival nu s-au înregistrat evenimente majore, în contextul creşterii cu până la 20 la sută al numărului de turişti şi al unor efective reduse de forţe de ordine prezente în acest an pe litoral faţă de anul trecut.

91 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Române: Apreciez că în acest an reprezentanţii MAI şi-au făcut datoria pe litoral în actualul sezon

Şeful Poliţiei Române: Apreciez că în acest an reprezentanţii MAI şi-au făcut datoria pe litoral în actualul sezon (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Petre Tobă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că, deşi numărul turiştilor a fost mai mare decât anul trecut, iar cel al forţelor de ordine, mai mic, activitatea oamenilor legii a fost una bună.

"Din ce mi-au prezentat colegii de la IPJ Constanţa, anul acesta avem o creştere undeva până la 20 la sută a numărului de turişti care au fost prezenţi pe litoralul românesc. Pe fondul acestei creşteri pot să apreciez că în sistem integrat Poliţia, Jandarmeria, Poliţia de Frontieră, cu sprijinul autorităţilor locale şi a celorlate forţe implicate aici, şi-au făcut datoria în sensul că pe durata sezonului estival nu au fost înregistrate evenimente majore. Chiar dacă în anumite situaţi au fost înregistrate statistic cifre care arătau anumite creşteri, cred că printr-o mai bună gestionare, printr-o mai bună conştientizare a atribuţiunilor care le revin atât administratorilor de hotel, cât şi administratorilor plajelor, putem pentru anul viitor să ne pregătim mai bine pentru sezonul estival. (...) Ca număr, efectivele au fost mai reduse anul acesta decât anul trecut, dar am constatat că a fost înlăturată această scădere de mult mai buna cooperare, de faptul că mobilitatea Poliţiei şi Jandarmeriei a crescut, de faptul că au apărut mult mai multe posibilităţi de monitorizare, iar aceste mijloace tehnice au suplinit numărul de poliţişti din stradă", a afirmat şeful Poliţiei Române.

El a cerut ca pregătirile pentru următorul sezon estival să înceapă încă din această toamnă pentru ca lucrurile să fie şi mai bine puse la punct.

De asemenea, reprezentanţii IPJ Constanţa au spus că deşi poliţiştii detaşaţi pe litoral îşi vor încheia misiunea pe data de 31 august, ordinea şi liniştea publică în staţiuni vor fi asigurate pentru încă două săptămâni de forţe de ordine locale.

"Am avut o întâlnire cu colegii de la Jandarmerie şi am găsit soluţii ca încă zece-12 zile, cât anticipăm că vor mai fi turişti pe litoral, să realizăm un nou dispozitiv de siguranţă publică atât pentru intervenţie, cât şi patrulare, cu efective pe care le avem la nivelul IPJ Constanţa. Vom aduce poliţişti din judeţ şi împreună cu jandarmii vom asigura un climat de siguranţă corespunzător pentru că numărul de turişti este în continuare foarte mare. Astăzi erau înregistraţi aproximativ 124.000 de turişti, anul trecut pe vremea asta erau 40.000", a afirmat adjunctul şefului IPJ Constanţa, Adrian Rapotan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici