Şeful serviciului tehnic de la Giuleşti: Mă simt total nevinovat

Şeful serviciului tehnic al Maternităţii Giuleşti, Vasile Dima, a declarat, luni, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că după 32 de ani de activitate în care nu a avut nicio abatere, se simte total nevinovat în legătură cu incediul din 16 august, în urma căruia au murit cinci bebeluşi.

17 afișări
Imaginea articolului Şeful serviciului tehnic de la Giuleşti: Mă simt total nevinovat

Şeful serviciului tehnic de la Giuleşti: Mă simt total nevinovat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Însoţit de avocat, şeful serviciului tenhnic al Maternităţii Giuleşti Vasile Dima s-a prezentat, luni, la Parchetul instanţei supreme, unde a dat o nouă declaraţie în faţa procurorilor cu privire la incediul din 16 august.

La ieşirea din sediul Parchetului, avocatul a declarat că Dima a dat un suplimentat de declaraţie în faţa anchetatorilor, fiind aşteptate rapoartele de specialitate şi raportul de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) privind atribuţiile de serviciu ale şefului serviciului. Apărătorul a mai spus că Dima se va prezentat în faţa procurorilor ori de câte ori va fi chemat.

Dima a declarat reporterilor că este nevinovat, precizând că în cei 32 de ani de activitate ai săi nu a avut nicio abatere. "Când în 32 de ani de activitate nu am avut niciun fel de abatere, atunci eu mă simt total nevinovat", a spus acesta.

Asistenta Florentina Cîrstea, cercetată în stare de arest preventiv, a fost audiată, luni dimineaţă, de procurori.

Cinci bebeluşi au murit şi şase au fost răniţi grav în urma incendiului produs în 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri de la Maternitatea Giuleşti. Cei şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

În cazul incendiului de la Maternitatea Giuleşti, procurorii Parchetului instanţei supreme au început urmărirea penală faţă de asistenta Florentina Cîrstea, care era responsabilă cu supravegherea bebeluşilor în seara de 16 august, de şeful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, precum şi faţă de şeful Secţiei de Neonatologie, Adrian Toma. Florentina Cîrstea este arestată din 24 august, iar Vasile Dima şi Adrian Toma sunt cercetaţi în stare de libertate.

În opinia magistraţilor, asistenta Florentina Cîrstea şi-a ignorat şi sfidat atribuţiile de serviciu când a lăsat nesupravegheat în mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giuleşti şi a fost într-un alt salon şi la toaletă, moartea bebeluşilor fiind violentă.

Procurorii îl acuză pe Vasile Dima de neglijenţă în serviciu, care a avut consecinţe deosebit de grave, precum şi de faptul că nu a luat măsuri pentru a asigura buna funcţionare a instalaţiilor, aparatelor, potrivit graficelor de întreţinere şi revizie tehnică. De asemenea, Dima nu ar fi luat măsuri pentru prevenirea incendiilor, deşi era şeful formaţiei civile de pompieri din cadrul spitalului, desemnat prin dispoziţia conducerii unităţii sanitare. Şi Adrian Toma este acuzat tot de neglijenţă în serviciu.

Totodată, procurorii au dispus şi începerea urmăririi penale faţă de Spitalul "Panait Sârbu" - Maternitatea Giuleşti.

Procurorul şef Marius Iacob, coordonatorul anchetei în cazul Maternităţii Giuleşti, a spus, în 25 august, că anchetatorii iau în calcul luarea unor măsuri asiguratorii pe bunurile spitalului, care însă să nu afecteze bunul mers al unităţii sanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici