Şeful SMG, amiralul Gheorghe Marin, chemat la audieri de Comisiile de Apărare

Comisiile de Apărare din Senat şi Camera Deputaţilor l-au chemat la audieri, marţea viitoare, pe şeful Armatei, amiralul Gheorghe Marin, subiectele principale fiind starea de spirit din Armată în contextul rectificării bugetare şi efectele reducerii fondurilor asupra programelor de înzestrare.

287 afișări
Imaginea articolului Şeful SMG, amiralul Gheorghe Marin, chemat la audieri de Comisiile de Apărare

Şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Audierea amiralului Gheorghe Marin va avea loc loc la solicitarea Comisiei de Apărare din Senat.

"Principalele teme ale audierii vor fi starea de spirit în rândul Armatei şi efectele reducerii fondurilor asupra programelor de înzestrare", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, George Scutaru, vice-preşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.

Solicitarea adresată şefului SMG vine în contextul în care senatorul PNL Puiu Haşotti a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, depunerea unei moţiuni simple pe Apărare, documentul fiind semnat de 37 de senatori PNL şi UDMR. El a spus că moţiunea simplă se intitulează "Demnitatea Armatei Române, călcată în picioare de ministrul celor 0,2%".

Biroul Permanent al Senatului a decis, miercuri, ca moţiunea simplă iniţiată de parlamentarii PNL şi UDMR să fie dezbătută şi votată în şedinţa de plen a Senatului de lunea viitoare, între orele 19.00 şi 20.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici