Şeful statului, către un om care scanda "Băsescu, preşedinte": Hai mai bine să bem o bere

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, duminică, la manifestările comemorative de la Ţebea, dedicate lui Avram Iancu, unui participant care scanda "Băsescu, preşedinte" să nu mai strige, ci "mai bine" să meargă să bea o bere împreună.

99 afișări
Imaginea articolului Şeful statului, către un om care scanda "Băsescu, preşedinte": Hai mai bine să bem o bere

Şeful statului, către un om care scanda "Băsescu, preşedinte": Hai mai bine să bem o bere (Imagine: Mediafax Foto)

După ce a depus coroana de flori la cimitir, la mormântul lui Avram Iancu, Traian Băsescu şi soţia sa au mers la căminul cultural din Ţebea, unde şi-au schimbat hainele oficiale cu ţinute sport.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, s-au plimbat apoi prin mulţimea adunată pe platoul de la Ţebea, fotografiindu-se şi schimbând opinii cu localnicii despre Avram Iancu.

Unul dintre participanţii la manifestări striga "Băsescu preşedinte", iar şeful statului l-a rugat să înceteze, pentru că la Ţebea este vorba despre Avram Iancu.

După ce omul i-a spus preşedintelui perioada în care a trăit eroul naţional, Băsescu l-a completat, cu amănunte despre viaţa şi activtiatea lui Avram Iancu.

"Te rog nu mai striga, hai mai bine să bem o bere", i-a spus Băsescu bărbatului.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au ajuns, duminică după-amiază, la Ţebea, în judeţul Hunedoara, unde au loc manifestările comemorative dedicate lui Avram Iancu.

Ei au ajuns în Hunedoara cu un elicopter, care a aterizat pe stadionul din Brad, iar de acolo cei doi au venit cu maşina spre Ţebea.

Cuplul prezidenţial a depus o coroană de flori la mormântul lui Avram Iancu din cimitirul din localitate.

Traian Băsescu a dat autografe celor prezenţi şi i-a spus unui localnic: "Stai să mă duc să-mi caut gorunul".

Ajuns lângă gorunul plantat de el în urmă cu câţiva ani, Băsescu a remarcat că acesta a crescut şi, împreună cu soţia sa, a turnat o găleată cu apă la rădăcina pomului.

Participanţilor la manifestările de la Ţebea le-au fost împărţite vederi cu fotografia lui Băsescu şi mesaje precum "Traian Băsescu, preşedintele României, împreună cu producătorii din Ţara Moţilor" (în imagine, el ia de pe o tavă preparate tradiţionale) şi, pe verso, "Traian Băsescu apreciază virşli de Brad", "Întotdeauna alături de oameni" şi "La o discuţie cu producătorii din zona Bradului", ca explicaţii la alte trei fotografii.

Băsescu a plecat de la Ţebea, după ce a mâncat într-un cort

Băsescu şi soţia sa, Maria, au plecat, duminică după-amiaza, de la Ţebea, după ce au mâncat într-un cort şi s-au plimbat prin mulţime

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa s-au aşezat la masă în cortul Primăriei Arad, unde au fost întâmpinaţi de primarul din Arad, Gheorghe Falcă, şi de mai mulţi reprezentanţi PDL din Hunedoara şi judeţele alăturate.

În cort, unde feţele de masă şi serveţelele erau portocalii, s-a servit mâncare tradiţiională, plăcinte şi pâine coaptă pe vatră.

La sosirea la cort, cei adunaţi acolo au scandat numele preşedintelui.

După ce au mâncat, preşedintele şi soţia sa s-au plimbat, din nou, prin mulţime şi s-au fotografiat cu cei prezenţi pe platoul unde este amplasată scena.

Ulterior, cuplul prezidenţial a plecat spre Brad, unde aştepta elicopterul.

Peste 2.000 de persoane au ajuns la Ţebea, duminică dimineaţă, pentru a participa la manifestările dedicate lui Avram Iancu, al cărui mormânt se află în cimitirul din localitate.

La manifestări au fost prezente delegaţii ale tuturor partidelor politice parlamentare, membrii acestora fiind îmbrăcaţi în culorile partidului pe care îl reprezintă şi având steaguri.

La Ţebea, au fost preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, dar şi liderul PSD, Mircea Geoană, precum şi Gigi Becali, care a ajuns la Ţebea cu elicopterul. La manifestări au mers şi reprezentanţi ai Noii Drepte, care fluturau steaguri cu însemnele organizaţiei şi scandau "Unitate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici