Şeful unei reţele de trafic de persoane acuzat că a racolat zeci de femei va fi extrădat în Franţa

Liderul unei reţele de trafic de persoane, Marcel Budală, acuzat că a racolat zeci de femei pe care le-ar fi trimis în Franţa şi le-ar fi obligat să se prostitueze, va fi extrădat, joi, autorităţilor franceze.

1245 afișări

Marcel Budală, din Drobeta Turnu Severin, va fi extrădat, joi, în Franţa, după ce autorităţile din România au primit pe numele său un mandat european de arestare preventivă.

Miercuri dimineaţă, au avut loc mai multe percheziţii la Drobeta Turnu Severin, la locuinţele membrilor unei reţele de trafic de persoane, acuzaţi că au racolat zeci de femei pe care le-au trimis în Franţa, unde le-au obligat să se prostitueze, obţinând astfel sume importante de bani.

În urma percheziţiilor de miercuri, unsprezece persoane au fost duse la audieri, iar trei autoturisme de lux au fost confiscate.

Potrivit Serviciului de Combatere a Crimei Organizate (SCCO) Mehedinţi, în timpul audierilor de miercuri care au urmat celor patru percheziţii efectuate în Drobeta Turnu Severin, anchetatorii au primit pe numele liderului reţelei de traficanţi de persoane un mandat european de arestare, motiv pentru care Marcel Budală a fost trimis de la Drobeta Turnu Severin la Curtea de Apel Craiova, de unde joi, după ce mandatul va fi validat, va fi extrădat în Franţa.

Mandatul a fost emis de autorităţile franceze în acelaşi dosar de proxenetism în care miercuri s-au făcut percheziţii simultane, atât în Bordeaux (Franţa), cât şi în Drobeta Turnu Severin.

În cazul fratelui lui Marcel Budală şi a celorlalţi nouă indivizi ridicaţi în urma percheziţiilor din Drobeta Turnu Severin, după ce au fost audiaţi, procurorul a decis să fie lăsaţi în libertate, urmând ca dosarul să fie cercetat pentru a se stabili gradul de implicare a fiecăruia dintre ei.

De la domiciliul liderului grupării, Marcel Budală, au fost ridicate trei autoturisme de lux: un Maseratti, un Mercedes Clasa S şi un BMW, seria 6.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici