Şeitan: Contribuţiile pentru venituri de natură profesională, considerate stagiu complet de cotizare

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, miercuri, că normele de aplicare a OUG 58/2010 vor fi modificate astfel încât persoanele care plătesc contribuţii pentru venituri de natură profesională să aibă stagiu complet de cotizare şi doar punctajul obţinut să fie mai mic, în funcţie de contribuţie.

46 afișări
Imaginea articolului Şeitan: Contribuţiile pentru venituri de natură profesională, considerate stagiu complet de cotizare

Şeitan: Contribuţiile pentru venituri de natură profesională, considerate stagiu complet de cotizare (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Ministrul a precizat că, în prezent, persoanelor care plătesc contribuţii la pensii sau la şomaj din venituri profesionale, inclusiv din drepturi de autor, li se acordă doar o treime din stagiul de cotizare, iar acest lucru urmează să fie corectat.

"O să fie probabil nişte precizări în norme, precizarea de bază, care probabil va fi aprobată astăzi (miercuri - n.r.) în şedinţa de Guvern, se referă la faptul că cei care plătesc contribuţii la pensii sau la şomaj li se consideră, prin faptul că plătesc contribuţii individuale de 10,5 la sută, spre exemplu la pensii, li se consideră, incorect, o treime din stagiul de cotizare", a declarat ministrul Muncii.

Şeitan a explicat că plata contribuţiei pentru pensii, de 10,5 la sută, va intra ca stagiu de cotizare complet, singura diferenţă fiind la punctajul obţinut pentru pensie.

"Singura diferenţă e că punctajul obţinut va fi ceva mai mic pentru că ai plătit mai puţin", a mai spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici