Şeitan: Modificările la Codul Muncii trebuie finalizate până la sfârşitul lunii octombrie

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că modificările la Codul Muncii dar şi la alte legi, precum cea a patronatelor, a sindicatelor sau contractelor colective de muncă, trebuie finalizate până la sfârşitul lunii octombrie.

26 afișări
Imaginea articolului Şeitan: Modificările la Codul Muncii trebuie finalizate până la sfârşitul lunii octombrie

Şeitan: Modificările la Codul Muncii trebuie finalizate până la sfârşitul lunii octombrie (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ministrul Mihai Şeitan a precizat că pe lângă Codul Muncii vor fi modificate şi alte legi, precum cea a sindicatelor, a patronatelor sau a contractelor colective de muncă, termenul de lucru pentru tot pachetul legislativ fiind sfârşitul lunii octombrie.

Demnitarul a explicat că modificările vor viza flexibilizarea contractelor colective de muncă, dar şi timpul de lucru.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, declara, în 19 august, că modificarea, din toamnă, a Codului Muncii ar trebui să însemne un parteneriat mult mai simplu între angajat şi angajator.

Premierul Emil Boc anunţa, în 11 august, că Guvernul va înainta Parlamentului, în luna octombrie, un pachet legislativ care va modifica textul Codului Muncii şi va include noi prevederi privind Legea sindicatelor, Legea patronatelor şi Legea contractelor colective, pentru "flexibilizarea forţei de muncă".

"În luna octombrie vom înainta la Parlament un pachet legislativ care vizează modificarea Codului Muncii, Legea sindicatelor, Legea patronatelor şi Legea contractelor colective de muncă, pentru flexibilizarea forţei de muncă în România, un pachet social extrem de important, ca o parte componentă a reformei statului", spunea atunci Boc.

Tot în luna octombrie, Guvernul va trimite Parlamentului Codul asistenţei sociale.

Potrivit premierului, Guvernul şi-ar putea asuma din nou răspunderea în faţa Parlamentului, în septembrie sau octombrie, pentru adoptarea Codului asistenţei sociale, a modificărilor la Codul Muncii şi a Legii salarizării unitare în sectorul bugetar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici