Şeitan: Pensiile militarilor mai mari de 3.000 de lei vor scădea, dar în niciun caz cu 69%

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, miercuri, că simulările au arătat că majoritatea pensiilor militarilor nu vor scădea, în această situaţie putând fi doar persoanele care au pensii mai mari de 3.000 de lei, însă diminuarea în niciun caz nu poate fi de 69%.

40 afișări
Imaginea articolului Şeitan: Pensiile militarilor mai mari de 3.000 de lei vor scădea, dar în niciun caz cu 69%

Şeitan: Pensiile militarilor mai mari de 3.000 de lei vor scădea, dar în niciun caz cu 69% (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ministrul Muncii a catalogat informaţia potrivit căreia pensiile militarilor ar putea scădea cu până la 69% ca fiind "nefericită şi nefondată".

Mihai Şeitan a precizat că, în urma simulărilor tehnice făcute de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) şi Casa Naţională de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS) s-a constatat că unele pensii ale militarilor ar putea chiar să crească.

"Sunt doar simulări, la care n-au fost folosite toate datele când s-a făcut calculul, pentru că unele persoane care au intrat în simulare nu aveau toate documentele necesare şi acolo unde lipseau documente a fost folosit salariul mediu pe economie (...) Nu există un document oficial referitor la simulări iar dacă acest document nu există, nu pot fi trase concluzii", a spus Şeitan.

Întrebat care ar fi procentul maxim cu care ar putea fi diminuate pensiile militarilor odată cu integrarea lor în sistemul public de pensii, ministrul Muncii a spus că nu poate face o astfel de estimare deoarece calculul trebuie făcut pe fiecare persoană în parte.

Şeitan a mai spus că legea prevede un termen de şase luni pentru calcularea pensiilor militarilor după introducerea în sistemul public, explicând astfel că în acest moment nu pot exista date concrete despre diminuarea veniturilor acestora.

Ministrul Muncii a mai arătat că scăderea pensiilor va fi direct proporţională cu mărimea acestora.

Scăderea cu până la 69% a pensiilor militare rezultă dintr-o simulare realizată pe un număr mult prea mic de cazuri pentru a fi generalizată, iar cele mai multe pensii, de până la 3.000 lei, nu vor fi afectate, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici