Şelimbăr, prima comună din România care va avea o o reţea de defibrilatoare

Şelimbăr va fi prima comună din România care va dezvolta o reţea de minimum 10 defibrilatoare. Investiţia va fi realizată de Primărie în parteneriat cu o asociaţie.

301 afișări
Imaginea articolului Şelimbăr, prima comună din România care va avea o o reţea de defibrilatoare

Sursa Foto-Wikipedia Commons

Administraţia locală a decis să amplaseze 10 defibrilatoare în mai multe locuri din localitatea Şelimbăr. De asemenea, numărul aparatelor ar putea să fie mărit în următoarea perioadă.

Decizia vine în urma unui parteneriat dintre administraţia locală şi Asociaţia Părinţi Salvatori.

„De foarte multe ori o viaţă nu a putut fi salvată pentru că ambulanţa a întârziat, nu a existat o unitate de defibrilare în apropiere sau nu a existat nicio persoană care să ştie manevre de resuscitare. Datoria noastră e să ne folosim de orice mijloc existent pentru a încerca să fim aproape de locuitorii noştri”, a declarat primarul Marius Grecu.

În localitate va fi organizată o campanie de informare, iar asociaţia parteneră îi va pregăti pe cei care vor avea în gestiune aparatele. În mod voluntar, vor fi organizate cursuri de prim ajutor şi de instruire în folosirea defibrilatoarelor

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici