Senatorul Şerban Mihăilescu, convocat la DNA

Senatorul independent Şerban Mihăilescu s-a prezentat, joi, la Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a fost citat de procurori pentru a lua la cunoştinţă de materialul de urmărire penală din dosarul în care este acuzat că ar fi primit nouă arme pentru a menţine în funcţie un consilier.

44 afișări
Imaginea articolului Senatorul Şerban Mihăilescu, convocat la DNA

Senatorul Şerban Mihăilescu, convocat la DNA (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că senatorul Mihăilescu a venit la DNA pentru a studia materialul de urmărire penală, aceasta fiind o procedură prealabilă întocmirii actului de inculpare şi de trimitere a dosarului la instanţa de judecată.

Senatorul PSD Şerban Mihăilescu a mai fost în 22 ianuarie la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde fusese citat în dosarul în care este cercetat pentru primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Senatorii au aprobat, în 10 iunie 2009, solicitarea de avizare a începerii urmăririi penale împotriva senatorului PSD Şerban Mihăilescu.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, ceruse Senatului, la sfârşitul lunii iulie 2008, avizul pentru începerea urmăririi penale faţă de Şerban Mihăilescu, în dosarul de la DNA în care acesta este acuzat de primire de foloase necuvenite şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În 10 mai 2006, fostul secretar general al Guvernului Năstase, Şerban Mihăilescu, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Alături de Mihăilescu era inculpat şi Marin Bucur, preşedintele Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AVPS) "Cerbul" Bucureşti, pentru complicitate la luare de mită şi la nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi participaţie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, la fals intelectual precum şi la efectuarea cu ştiinţă de înregistrări inexacte în contabilitate.

Anchetatorii au stabilit că, în 22 octombrie 2001, Petru Şerban Mihăilescu ar fi pretins de la consilierul său personal, Fănel Pavalache (condamnat pentru corupţie - n.r.), 11 arme de vânătoare, în schimbul menţinerii acestuia în funcţie.

Ulterior, în perioada aprilie - mai 2002, Mihăilescu ar mai fi primit nouă arme de vânătoare în valoare de 260 de milioane lei vechi, pe care le-ar fi depozitat la Vila de protocol numărul 5 din Snagov.

Acest dosar a fost restituit procurorilor DNA, după ce Curtea Constituţională a statuat că foştii miniştrii trebuie să beneficieze de acelaşi tratament că miniştrii în funcţie, astfel că era nevoie de avizul Parlamentului pentru începerea urmăririi penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici