Senatul a adoptat OUG privind ajutoarele pentru încălzire, mărind plafonul la 615 lei

Plenul Senatului a adoptat, marţi, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei 106/2009, privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, prin care plafonul pentru care se acordă ajutor creşte de la 425 de lei la 615 lei.

133 afișări
Imaginea articolului Senatul a adoptat OUG privind ajutoarele pentru încălzire, mărind plafonul la 615 lei

Senatul a adoptat OUG privind ajutoarele pentru încălzire, mărind plafonul la 615 lei (Imagine: Vali Bădoi/Mediafax Foto)

Comisiile reunite de Muncă şi Economică din Senat au adoptat un raport de admitere a Ordonanţei, cu mai multe aemendamente, prin care se propune revenirea la forma iniţială a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 5/2003 şi mărirea plafonului pentru care se acordă ajutor pentru încălzirea locuinţei de la 425 lei la 615 lei.

Raportul la proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 106/2009 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 5/2003 privind acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, precum şi a unor facilităţi populaţiei pentru plata energiei termice a fost adoptat cu 74 de voturi pentru.

Plafonul maxim de venituri pe membru de familie luat în calcul de Guvern pentru subvenţionarea facturii de încălzire a locuinţei a fost semnificativ redus de Executiv comparativ cu limitele de venituri din anii trecuţi, din categoria beneficiarilor fiind astfel excluse persoanele cu un venit mai mare de 425 lei.

Guvernul justifica reducerea plafoanelor prin faptul că, în condiţiile actuale, determinate de criza economică şi de imposibilitatea susţinerii din bugetul actual a tuturor formelor de protecţie socială, este necesară reanalizarea condiţiilor de eligibilitate, care să conducă la "eficientizarea sistemului" şi la restrângerea numărului de beneficiari ai prestaţiilor sociale, inclusiv ai ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici