Şerban Huidu se simte bine şi urmează programul de recuperare la spitalul din Innsbruck

Realizatorul TV Şerban Huidu se simte bine şi face exerciţiile din programul de recuperare fizică la Spitalul Universitar din Innsbruck (Austria), însă nu se ştie deocamdată când se va întoarce în ţară, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX reprezentanţii postului Prima TV.

171 afișări
Imaginea articolului Şerban Huidu se simte bine şi urmează programul de recuperare la spitalul din Innsbruck

Şerban Huidu se simte bine şi urmează programul de recuperare la spitalul din Innsbruck (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Arhiva Mediafax Foto)

Pe 6 ianuarie, Prima TV a anunţat că Şerban Huidu a început exerciţiile fizice de recuperare, proces programat să dureze circa două săptămâni, la Spitalul Universitar din Innsbruck, programul urmând să fie continuat la o clinică din România.

La aproape o săptămână de la accidentul pe care l-a suferit pe o pârtie de schi din apropierea staţiunii austriece, pe 29 decembrie, Şerban Huidu a părăsit secţia de Terapie Intensivă şi a fost mutat într-o rezervă a spitalului din Innsbruck.

Vlad Huidu, fratele lui Şerban, a spus pe 6 ianuarie că starea realizatorului TV evoluează în fiecare zi. "L-au mutat de la Terapie Intensivă într-o rezervă. Starea lui este bună, evoluează în fiecare zi foarte bine. Aşteptăm momentul în care va ieşi din spital pentru a putea oferi mai multe informaţii despre ce s-a întâmplat, despre starea lui", a spus Vlad Huidu.

Pe 4 ianuarie, Prima TV anunţa că Şerban Huidu se simte bine, glumeşte şi abia aşteaptă să părăsească spitalul.

În 29 decembrie, realizatorul TV Şerban Huidu a fost internat în stare de comă la Spitalul Universitar din Innsbruck, după ce a suferit un accident pe o pârtie de schi din apropierea staţiunii. El a fost menţinut în stare de comă indusă, pentru a i se face investigaţii medicale.

Lui Huidu i s-a făcut, în 30 decembrie, o tomografie computerizată, în urma căreia s-a observat o sângerare minimală internă şi o fractură exterioară a cutiei craniene, spunea, la momentul respectiv, într-o conferinţă de presă, medicul Erich Schumtzhard. El preciza atunci că în următoarele ore starea lui Huidu va rămâne, cel mai probabil, stabilă şi că medicii vor începe treptat să îl trezească din comă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar din Innsbruck anunţa, în 31 decembrie, că medicii care îl îngrijesc pe Şerban Huidu au început să îl scoată din coma indusă, reducându-i treptat medicaţia care îl ţinea în această stare. Huidu a ieşit pe 1 ianuarie din coma indusă, s-a ridicat pe pat şi a vorbit cu familia şi cu medicii Spitalului Universitar din Innsbruck.

Medicii au spus atunci că refacerea completă a lui Şerban Huidu este o chestiune "de săptămâni", însă s-au declarat optimişti. De asemenea, medicii au precizat că datorită faptului că purta o cască de protecţie Huidu nu a suferit o accidentare mai gravă, chiar fatală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici