Serghei Gribenco - specialist în înşelăciuni

Specialist în înşelăciuni, Serghei Gribenco - suspect în jaful armat din ianuarie de la Braşov - a fost condamnat la zece ani de detenţie, pedeapsa fiindu-i micşorată la patru ani şi şase luni, iar Parchetul nu a făcut recurs, dar pe numele său a fost emis un mandat pentru a fi extrădat.

144 afișări
Imaginea articolului Serghei Gribenco - specialist în înşelăciuni

Serghei Gribenco - specialist în înşelăciuni

Între timp, Judecătoria Oradea îl condamnase la la patru ani şi jumătate de închisoare pe Gribenco, pentru înşelăciune, fiind emis un mandat de executare a pedepsei în 16 decembrie 2002. Gribenco a fost dat în urmărire generală la 9 mai 2003 de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, iar în 30 iunie 2003 moldoveanul a fost dat în urmărire internaţională, prin Interpol.

Ulterior, Tribunalul Sălaj l-a condamnat pe moldoveanul Gribenco, în 27 octombrie 2004, la zece ani de închisoare pentru înşelăciune, el fiind obligat la plata a 1.321.524.645 lei despăgubiri civile în favoarea părţii civile SC Wolf Oil Corporation SRL Zalău, 277.959.011 lei către SC Silcotub SA Zalău, 85.477.981 lei către SC Gama SRL Sibiu, 105.042.000 lei către SC Danielle Trading SRL Piteşti, 292.021.896 lei către SC Argeşana SA Piteşti.

În 24 decembrie, în urma recursului Parchetului Tribunalului Sălaj, care a susţinut nelegalitatea deciziei pentru că "în cauză, inculpatul a fost condamnat pentru infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave fără a se aplica prevederile legii mai favorabile", Curtea de Apel Cluj "rejudecând limitele" pedepsei a hotărât condamnarea, în lipsă, a moldoveanului la patru ani şi şase luni de închisoare.

Sentinţa nu a fost atacată cu recurs de Parchet, astfel că a rămas definitivă.

Instanţa de executare, respectiv Tribunalul Sălaj, a comunicat Poliţiei sentinţa în cazul lui Gribenco, inclusiv poliţiştilor clujeni, având în vedere faptul că ultimul domiciuliu al condamnatului era în acest oraş.

În aprilie 2005, Gribenco a fost dat în urmărire generală, în baza comunicărilor periodice făcute de Biroul de executări penale a Tribunalului Sălaj.

În 21 februarie 2006, Parchetul a solicitat arestarea preventivă în vederea extrădării a lui Gribenco, către Interpol, însă mandatul nu a putut fi executat, întrucât moldoveanul nu a fost găsit.

La 1 februarie 2007, Poliţia a avut informaţii potrivit cărora Gribenco s-ar afla pe teritoriului Republicii Moldova.

La 30 ianuarie 2009, Tribunalul Sălaj a comunicat darea în urmărire internaţională a lui Gribenco, prin Interpol.

Citeşte şi:

Gribenco a fost prins la Ploieşti

Percheziţii la locuinţa lui Gorbunov, unde se presupune că a stat şi Gribenco

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici