Sergiu Băhăian, arestat preventiv de Tribunalul Ialomiţa

Patronul clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian - lider al unei grupări specializate în infracţiuni economice, care ar fi ordonat uciderea a patru persoane - a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Ialomiţa.

32 afișări
Imaginea articolului Sergiu Băhăian, arestat preventiv de Tribunalul Ialomiţa

Sergiu Băhăian, arestat preventiv de Tribunalul Ialomiţa

Tribunalul Ialomiţa a emis mandate de arestare preventivă, tot pentru 29 de zile, şi pe numele a trei dintre complicii lui Băhăian, pentru infracţiuni economice.

Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul este estimat, în acest dosar, la aproximativ un milion de euro, fiind păgubite diferite societăţi comerciale.

Sergiu Băhăian şi ceilalţi trei bărbaţi au fost duşi în arestul Poliţiei Judeţene Ialomiţa.

Conform surselor citate, Sergiu Băhăian ar urma să fie transferat sub escortă la Constaţa, pentru a fi audiat de procurorii DIICOT în dosarul privind uciderea a patru persoane.

Sâmbătă seară, cei patru fuseseră reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă emisă de procurorii DIICOT Ialomiţa, într-un dosar privind infracţiuni economice.

Fostul patron al societăţii Sabina Product şi patron al clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian, - care a declanşat unul din cele mai mari scandaluri financiare din România în 1995 - era căutat pentru o fraudă de două milioane de euro, în urma unor operaţiuni comerciale, emiţând file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive.

La sfârşitul acestei săptămâni, poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, BCCO Bucureşti şi BCCO Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT Serviciul Teritorial Bucureşti şi Birourile Teritoriale Constanţa şi Ialomiţa, au reuşit destructurarea grupului criminal organizat de anvergură coordonat de Sergiu Băhăian.

Potrivit DIICOT Constanţa, membrii grupării foloseau, pentru comiterea infracţiunilor, persoane racolate în acest scop, pe numele cărora au fost înfiinţate aproximativ 40 de societăţi comerciale, iar prin intermediul acestor firme au fost făcute o serie de operaţiuni comerciale constând în principal în achiziţii de mărfuri care erau achitate cu instrumente de plată fără acoperire în bancă, în obţinerea în mod fraudulos a unor finanţări prin gajarea aceluiaşi bun în mai multe rânduri, la diverse bănci, precum şi în achiziţionarea în leasing a unor autoturisme.

După ce îşi îndeplineau rolul, persoanele respective erau ucise, până acum fiind identificate patru victime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici