Sergiu Băhăian, prins cu ajutorul a 60 de poliţişti, unul fiind rănit în încercarea de a-l opri

La prinderea lui Sergiu Băhăian - cel care ar fi ordonat asasinarea a cel puţin patru persoane care au muncit pentru el - au lucrat 60 de poliţişti, un ofiţer de la Crimă Organizată fiind rănit în încercarea de a-l opri pe acuzat, când s-au tras şi focuri de armă.

77 afișări
Imaginea articolului Sergiu Băhăian, prins cu ajutorul a 60 de poliţişti, unul fiind rănit în încercarea de a-l opri

La prinderea lui Băhăian au lucrat 60 de poliţişti, unul fiind rănit în încercarea de a-l opri (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Ofiţerului i-a fost fracturată o mână când maşina sa a fost lovită de cea în care se afla Sergiu Băhăian.

În acţiunea de a-l opri pe Băhăian, poliţiştii au tras un foc în plan vertical şi unul într-un cauciuc al maşinii cu care se deplasa acesta.

Sergiu Băhăian şi un complice al său, Eduard Mărculescu, au fost reţinut, vineri seara. Tot vineri au fost reţinuţi alţi doi complici ia lui Băhăian.

Fostul patron al societăţii Sabina Product şi patron al clubului Gloria Buzău, Sergiu Băhăian, - cel care a declanşat unul din cele mai mari scandaluri financiare din România în 1995 - era căutat pentru o fraudă de două milioane de euro, în urma unor operaţiuni comerciale, emiţând file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unor societăţi fictive.

Sâmbătă, poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, BCCO Bucureşti şi BCCO Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT Serviciul Teritorial Bucureşti şi Birourile Teritoriale Constanţa şi Ialomiţa, au reuşit destructurarea grupului criminal organizat de anvergură format din peste zece persoane şi coordonat de Sergiu Băhăian.

Grupul, având o structură ermetică, cu membri extrem de violenţi, era specializat în fraude macro-economic şi acţiona pe raza localităţilor Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti, susţin anchetatorii.

Membrii grupării foloseau, pentru comiterea infracţiunilor, persoane racolate în acest scop, pe numele cărora erau înfiinţate societăţile comerciale, care primeau toate indicaţiile privind modul de acţiune, iar după ce îşi îndeplineau rolul, erau eliminate.

Până în prezent au fost identificate patru victime, ucise prin cruzimi de către membrii grupului, în perioada 2006-2008 .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici