Sergiu Nicolaescu, din nou la Terapie Intensivă

Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost dus din nou, joi seară, la secţia de Anestezie Terapie Intensivă, din cauza unor tulburări de ritm cardiac, a declarat, într-o conferinţă, de presă Dan Voinescu, şeful clinicii de neurochirurgie de la Spitalul Elias din Capitală.

1 afișare
Imaginea articolului Sergiu Nicolaescu, din nou la Terapie Intensivă

Sergiu Nicolaescu, din nou la Terapie Intensivă

El a adăugat că există riscul să apară şi alte hematoame, dar în prezent starea pacientului este bună şi primeşte medicaţie anticoagulantă.

Hematomul subdural cronic este o afecţiune a persoanelor în vârstă şi reprezentă o acumulare de sânge între cutia craniană şi creier. În acest caz, a apărut pe fondul unor tare preexistente. Traumatismul cranian pe care a suferit-o Nicolaescu a fost minor, dar, pe fondul acestei afecţiuni, s-a produs acumularea de sânge care a impus intervenţia chirurgicală din ziua de 8 ianuarie, a adăugat doctorul.

În prima zi după operaţie, starea pacientului a fost bună, a doua zi au apărut însă aceste tulburări de coagulare şi a fost dus din nou la Terapie Intensivă, a explicat şeful clinicii.

"Din nefericire, boala nu poate fi depistată imediat, întrucât nu are simptome. Apariţia acestui hematom nu are nicio legătură cu stresul, cu efortul sau cu activitatea fizică. Este o patologie a vârstei a treia", a adăugat medicul.

El spune că, acum, regizorul este conştient, se mişcă, este stabilizat, dar evoluţia ulterioară nu poate fi prevăzută. De aceea, lui i se administrează tratamentul necesar, pentru că nu este o problemă neurologică, ci una cardiacă.

Sergiu Nicolaescu va mai sta cel puţin zece zile internat, a spus Voinescu, dar estimează că nu s-ar pune problema unei noi intervenţii chirurgicale.

Şeful clinicii de neurologie a precizat că operaţia la care a fost supus regizorul a fost în regim de urgenţă întrucât s-a văzut că boala avansează "de la o zi la alta", el devenind mai confuz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici