Servicii medicale gratuite pentru bolnavii din centrele de îngrijiri paleative, copii şi bătrâni

Bolnavii din centrele de îngrijiri paleative, copiii şi bătrânii din cămine şi aşezăminte filantropice, persoanele din aşezămintele şi centrele medico-sociale şi ONG-urile acreditate ca furnizori de servicii sociale aparţinând Arhiepiscopiei Bucureştilor vor beneficia de servicii medicale gratuite.

158 afișări
Imaginea articolului Servicii medicale gratuite pentru bolnavii din centrele de îngrijiri paleative, copii şi bătrâni

Servicii medicale gratuite pentru bolnavii din centrele de îngrijiri paleative, copii şi bătrâni (Imagine: Shuterstock)

Măsurile vin în urma unui protocol încheiat între Arhiepiscopia Bucureştilor şi Centrul Medical MEDAS.

Protocolul mai prevede că de astfel de servicii poate beneficia şi personalul clerical şi personalul monahal al mănăstirilor şi schiturilor de pe teritoriul Arhiepiscopiei.

Centrul Medical va realiza gratuit consult medical general şi de specialitate, consultaţii şi înscrieri la medicul de familie, investigaţii de laborator şi de imagistică medicală.

"Toate serviciile menţionate vor fi asigurate atât în regim de decontare de către CASMB, cât şi nedecontabile dacă starea pacienţilor impune acest lucru şi există indicaţia medicului specialist. De asemenea, pentru locaţiile din afara Bucureştiului, a fost achiziţionat şi un microbuz care se va deplasa la faţa locului şi va oferi asistenţă de specialitate", se arată în comunicatul remis agenţiei MEDIAFAX.

Prima acţiune, realizată în parteneriat de cele două instituţii, a avut loc în perioada ninsorilor abundente care au blocat mii de localităţi din întreaga ţară, când a fost organizată o caravană medicală care a depăşit jurisdicţia Arhiepiscopiei Bucureştilor pentru a ajunge zonele cele mai afectate şi mai greu accesibile.

"Caravana umanitară a intervenit în 23 de localităţi izolate din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Buzău şi a oferit servicii medicale gratuite, medicamente şi alimente unui număr de aproximativ 1.000 de pacienţi. Timp de o săptămână, o echipă de medici de medicină generală şi de specialişti în medicină internă şi pneumologie au realizat consultaţii, EKG şi analize medicale de laborator pentru aceste persoane, în majoritate vârstici şi fără posibilităţi materiale sau de a ajunge în ultimul an la un medic", se arată în comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX.

Cea de-a doua acţiune caritabilă a avut loc la Centrul de Îngrijiri Paliative "Sfântul Nectarie" din Bucureşti, unde au fost acordate consultaţii de medicină internă, inclusiv EKG şi ecografie, consultaţii de psihiatrie şi au fost recoltate analize de sânge tuturor pacienţilor, această acţiune fiind prima dintr-o serie de patru intervenţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici