Serviciul de urgenţă 112 va avea o linie specială pentru fraude electorale

Secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor Liviu Grădinaru (PDL) a declarat, duminică, la Galaţi, că la Serviciul de urgenţă 112 s-a deschis o linie specială la care se pot face sesizări legate de eventuale fraude electorale.

42 afișări
Imaginea articolului Serviciul de urgenţă 112 va avea o linie specială pentru fraude electorale

Serviciul de urgenţă 112 va avea o linie specială pentru fraude electorale (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Grădinaru a precizat că acest sistem înlocuieşte vechea linie verde utilizată la alegerile trecute.

"La Serviciul de urgenţă 112 s-a deschis o linie specială cu operator special care va prelua absolut toate sesizările privind fraudele sau neregulile legate de procesul electoral", a declarat, duminică, la Galaţi, Liviu Grădinaru, secretar de stat în MAI.

Potrivit sursei citate, mesajele se vor înregistra şi vor fi aduse la cunoştinţă tuturor organelor responsabile, adică poliţie, birourile electorale judeţene, parchetele, şi se vor întreprinde măsurile de cercetare.

"Această linie specială pe 112 ia locul liniei verzi utilizate în trecut. S-a făcut o simulare, totul lucrează perfect fără nici un fel de problemă", a precizat Liviu Grădinaru.

Acesta a adăugat că mesajele transmise prin noul sistem vor fi identificate şi înregistrate ca orice alt apel primit la 112.

În plus, a adăugat Grădinaru, serviciul va fi mai eficient decât o linie verde la care se primeau mii de mesaje greu de centralizat şi de verificat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici